Digitaal Sterk! vergroot vaardigheden digitale vrijwilligers

0

Digitaal Sterk! maakt mensen bewust van hoe handig het is om te kunnen zoeken op internet en vooral vinden wat je nodig hebt om een leuker en makkelijker leven te leiden.

Denk aan het bekijken van de vakantiefoto’s van je (klein)kinderen of vrienden op sociale media of het zoeken van lekkere recepten tot aan het betalen van rekeningen. Met als doel dat mensen zelfstandig(er) blijven en meer contact hebben met hun omgeving. Om dit doel te bereiken ondersteunt het project ook digitale vrijwilligers bij hun werkzaamheden.

Natuurlijk groeit het aantal mensen dat digitaal vaardig is. Toch zijn er nog steeds mensen die niet zelfstandig met de computer over weg kunnen. Daartoe zet Digitaal Sterk! vrijwilligers in die mensen wegwijs maken op internet en sociale media.

Het project heeft november uitgeroepen tot de maand van de digitale vrijwilliger en organiseert 4 workshops om de vaardigheden en kennis van vrijwilligers te vergroten. Zo komen digitale vrijwilligers te weten hoe ze om kunnen gaan met weerstand, hoe ze deelnemers van een training het gevoel kunnen geven welkom te zijn op de locatie, hoe ze mensen kunnen stimuleren en inspireren mee te doen met workshops.

De workshops voor digitale vrijwilligers vinden plaats in de Bibliotheek Haarlem Centrum op 4 woensdagochtenden in november. Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met Irma Hoorn: ihoorn@dock.nl.

Digitaal Sterk! is de opvolger van het Digitaal Perron. Digitaal Sterk! is een samenwerking van DOCK, Haarlem Effect, Pluspunt Zandvoort en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland in opdracht van de gemeente Haarlem.