Erika Meershoek toont “Van Nature” tijdens de Kunstlijn Haarlem

0

Bij Erika Meershoek is de natuur stevig in het DNA genesteld. De natuur is niet enkel in haar autonome werk de basis van het denken, creatieve proces en uiteindelijke object of product, maar ook in haar werkzaamheden als uitvoerend directeur van stichting ZaaiGoed.

In het dagelijks leven probeert zij een zo klein mogelijke ‘voetafdruk’ achter te laten maar in haar kunstwerken wil zij juist een zo groot mogelijke ‘footprint’ van de natuur, letterlijk. Zo zijn in haar bronzen objecten takjes heide te vinden en gebruikt zij zoveel mogelijk zelf verzamelde natuurlijke pigmenten voor de verf waarmee ze schildert.

De natuur is altijd de inspiratiebron!

Bij stichting ZaaiGoed is de natuur, of de ZaaiGoed Zintuigentuinen, de inspiratiebron voor de creatieve activiteiten die met en voor ouderen, al dan niet met dementie en/of visuele beperking worden gedaan.

Zaterdag 3 november is Erika aanwezig bij Tuin Totaal Hoveniersbedrijf, van 12.00 tot 16.00 uur op de Oudeweg 30, 2031 CC Haarlem.