Voorstellingen Victory (XL) en De Jokkebrokker (6+) in de Toneelschuur

0

Op donderdag 22 en zondag 25 november 2018, zijn de voorstellingen Victory (XL) en De jokkebrokker (6+) te zien in de Toneelschuur, Haarlem. Victory is een ode aan glansrijk falen. De jokkebrokker is een familievoorstelling over goochelen met de waarheid. Beide voorstellingen reizen door heel Nederland.

Victory / IN SAMENWERKING MET HIT ME PRODUCTIONS EN CECILIA MOISIO
Je mist een deadline. Je wordt in de steek gelaten. Je vergeet iets belangrijks. Je leven is vol kleine en grote mislukkingen. De wereld om ons heen kent vooral winnaars en opvallend weinig verliezers. We leren te stralen, te scoren, maar falen is moeilijk. Daar schamen we ons voor en soms liegen we het weg. Als er iets fout gaat verdwijnt ons zonnige zelfbeeld, en dat kunnen we niet delen met anderen, Facebook, de wereld.

Victory is een fysieke theatervoorstelling over falen. En over dat durven laten zien. Kunnen we eerlijk zijn over wat we voelen? Kan iets dat negatief lijkt, verandering en groei teweeg brengen? We houden van leedvermaak, maar kunnen we ook lachen om onze eigen fouten? Typische faal-symptomen worden in beweging omgezet, en wat te denken van stotteren, botsen, vals zingen, slechte grappen vertellen, vallen en weer opstaan.

Toneelschuur, Lange Begijnestraat 9, 2011 HH Haarlem Reserveren: www.toneelschuur.nl, 023 517 3910 Aanvang: 22 november 2018, 19:30 uur Toegang: € 15,00

De jokkebrokker (6+) / COPRODUCTIE MET WAT WE DOEN
Monsieur Fantastique Liegenie is een goochelaar. Maar de laatste tijd begint hij langzaam te geloven dat hij écht kan toveren. De baas vindt het fantastisch. Met zo’n artiest kan zij heel rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader haar de waarheid vertelt over hoe dat goochelen van hem werkt. Kan hij dat wel?

De jokkebrokker is een voorstelling over hoe de waarheid werkt. Kinderen én volwassenen worden getest op hoe goed zij een leugen herkennen. En wie liegt zo goed, dat hij de waarheid spreekt?

Toneelschuur, Lange Begijnestraat 9, 2011 HH Haarlem Reserveren: www.toneelschuur.nl, 023 517 3910 Aanvang: 25 november 2018, 15:00 Toegang: € 16,00 (normaal)/ €11,00 (kind) Na afloop van de voorstelling is het mogelijk een theatrale goochelworkshop te volgen.

Makers Victory
Concept, choreografie, regie: Cecilia Moisio
Met: Yulia Kalinchenko, Kiyan Khoshoie, Serano Pinas, Katarzyna Sitarz en Marlon Penn (live muziek) Understudies: Shannon Andrea Belotti, Catarina Ribeiro, Tijmen Teunissen
Composities: Marlon Penn
Soundscapes: Joni Vanhanen
Ontwerp scenografie: Cecilia Moisio
Uitvoering scenografie: Diana Roos, Dorine van IJsseldijk
Video, lichtontwerp: Mark Thewessen
Productieleiding: Hedi Legerstee Artistiek assistent / repetitor: Erin Harty
In samenwerking met: Hit Me Productions, Stichting Cecilia Moisio

Makers De Jokkebrokker
Concept / regie: Floris van Delft
Tekst: Floris van Delft, Wolter Muller
Spelers: Michiel Blankwaardt, Rochelle Deekman, Stacyian Jackson
Decor: Laura de Jong
Kostuums: Nicky Nina de Jong
Licht: GVDO Lichtontwerpers
Magisch advies: George Parker
Coproductie: Maas theater en dans / WAT WE DOEN

Advertentie