Duurzame verlichting en stroom op Kerstmarkt Haarlem

0

De gemeente Haarlem werkt aan een duurzame, groene en schone stad. In het weekend van 8 en 9 december is de Grote Markt voor de 25e keer omgetoverd tot één van de gezelligste kerstmarkten van Nederland. Dit jaar voor met duurzame verlichting en stroom.

Cora-Yfke Sikkema, wethouder Duurzaamheid: “We streven naar innovatie en verduurzaming van onze Haarlemse evenementen, zoals de kerstmarkt. Alle kerstkramen van de kerstmarkt zijn dit jaar verlicht met led. Green Battery levert gedeeltelijk de stroom voor het evenement. Volgend jaar is de hele stroomvoorziening duurzaam.

De ongeveer driehonderd ondernemers die op de markt staan hebben het verzoek gekregen om gebruik te maken van led-verlichting.

Kom met groen vervoer naar de kerstmarkt
Bezoek de kerstmarkt met het openbaar vervoer of de fiets. Het centrum is goed bereikbaar met zowel de trein als de bus. Je fiets kun je het beste in een van de fietsenstallingen parkeren. Die bevinden zich in de Jacobijnestraat, Smedestraat, Station en Botermarkt. De stallingen zijn geopend tijdens de openingstijden van de kerstmarkt. De fietsenstalling van het station is open van 5.00 uur ’s ochtends tot 2.00 uur ’s nachts.