In gesprek met fotografen Rob van Bruggen en Maarten Rots

0

Op zaterdag 5 januari is in Kunst centrum Haarlem een openbaar toegankelijk interview met de fotografen Rob van Bruggen en Maarten Rots. Zij worden door Marina Raymakers, directeur van het kunstcentrum, geïnterviewd naar aanleiding van de tentoonstelling “Allemaal foto´s” die tot en met 19 januari 2019 te zien is in Kunst centrum Haarlem. Aanvang van het interview is om 15.00 uur, de toegang is gratis.

Het aanwezig publiek kan ook vragen stellen aan de fotografen over hun werk en werkwijze. Het Kunst centrum Haarlem is aan de Gedempte Oude Gracht 117-121.

Maarten Rots maakt van alledaagse straatbeelden intrigerende abstracte composities. Architecturale lijnen, vormen en reflecties spelen een belangrijke rol in zijn werk. De Haarlemse fotograaf Rob van Bruggen heeft een voorliefde voor geposeerde fotomodellen in een mysterieuze omgeving.

Maarten Rots en Rob van Bruggen verschillen in werk in aanpak en inhoud maar weten beiden op eigen wijze de tijdgeest te pakken. In het gesprek met de fotografen wordt nader ingegaan hoe ze te werk gaan en waarom doen ze wat ze doen.

Naast werken van Maarten Rots en Rob van Bruggen zijn in Allemaal foto’s werken te zien van; Arthur Martin, Martijn van de Griendt, Andre Joosse, Tessa Posthuma de Boer, Jan Theun van Rees, Jack Burger, Angele Etoundi Essamba en Jesaja Hizkia. De expositie geeft een actueel beeld van documentaire fotografie en kunstzinnige beelden.

Kunst centrum Haarlem is al bijna 50 jaar dé kunstuitleen in de regio Kennemerland. De collectie bestaat uit meer dan 6000 kunstwerken. Naast de kunstuitleen en verkoop van design presenteert Kunst centrum Haarlem regelmatig exposities en organiseert daarbij bijeenkomsten waarin kunstenaars over hun werk vertellen. Kunst centrum Haarlem is aan de Gedempte Oude Gracht 117-121 in Haarlem.