Oorkaan presenteert: Caravan (5+)

met Julian Schneemann & Drie Vrienden

0

Op zondag 14 april om 14:30 uur vindt het concert Caravan (5+) met Julian Schneemann & Drie Vrienden plaats in de Philharmonie Haarlem. Caravan is een theatraal concert voor iedereen vanaf 5 jaar, in regie van Robin Coops en betreft een muzikale zoektocht naar de klank van ‘thuis’ met Arabische, Ierse en Turkse klanken, gemengd met klassieke muziek en jazz.

Caravan
HOE KLINKT THUIS? Vier muzikale vrienden sorteren pakjes. Zij weten precies waar alles naartoe moet. Totdat er een pakje uit de toon valt. Nu moeten ze goed luisteren waar deze thuis hoort. Pianoman Julian, Turkse fluitspeler Sinan, funky altvioliste Yanna en percussietovenaar Jeroen volgen de melodie. Met een piano, een tas vol Turkse fluiten, een altviool en een stapel trommels gaan ze op weg. De wereld maakt muziek maar hun pakje klinkt anders. Wat moeten ze doen? Bekijk nu de TRAILER!

regie Robin Coops piano en composities Julian Schneemann percussie Jeroen Batterink altviool Yanna Pelser ney Sinan Arat scenografie Tessa Verbei met dank aan Laura Minderhoud, Jochem Stavenuiter

De mix van Oosterse en Westerse klanken swingt, het is jazz, het is klassiek, werelds en hedendaags. Caravan past muzikaal perfect op een festivalpodium en steekt even goed een theaterzaal vol kinderen aan.

… voor ouders en kinderen die van muziek houden, is dit theatraal concert dus zeker een aanrader.” Theaterkrant

Joah vond het een ‘hele leuke’ voorstelling… De volgende dag vraagt hij dan ook gelijk of we vandaag weer naar een voorstelling gaan… zo mooi om te zien hoe kinderen nog zo open staan voor verschillende soorten muziek. Echt indrukwekkend hoe Julian Schneemann & Friends met hun muziek op zo’n speelse manier zorgen voor meer begrip en kennis van verschillende culturen. Echt een aanrader voor ieder kind én ouder”. Go-Kids

De Muziek
Artistiek Directeur van Oorkaan Caecilia Thunnissen over de composities van Julian Schneemann: “De composities van Julian voor Caravan gaan door en over alle grenzen van genres, stijlen, sferen en kleuren heen. Moeiteloos buitelt zijn muziek van een oosters ritme, via een klassieke harmonie in een jazzy groove. De rode draad is dat zijn muziek recht uit het hart komt en je ook precies daar raakt. De muziek pakt je en neemt je mee in een diversiteit aan emoties, sferen en beelden. Dat maakt zijn muziek als een ideaal uitgangspunt voor het maken van een theatraal concert voor een jong publiek.

Beluister de muziek van Caravan in de originele bezetting met ud en viool. Voor Caravan (5+) van Oorkaan is gekozen voor een bezetting met altviool en ney.

Het Ensemble
De jonge topmusici van JULIAN SCHNEEMANN & FRIENDS reizen grenzeloos door de werelden van klassiek, jazz, oosterse en westerse volksmuziek. In hun eerste jaar kwam hun geprezen debuutalbum uit en speelden ze het publiek van Het Concertgebouw, het Bimhuis en Paradiso volledig plat.

Een feestje om de minder leuke kanten van het leven het hoofd te bieden.” – het Parool julianschneemann.com

OORKAAN maakt met topmusici concerten voor een jong publiek. Wij willen zoveel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek laten ontdekken. Dit doen we in theatrale en verrassende vormen. Oorkaan richt zich daarbij op klassieke muziek uit de hele wereld, van vroeger en nu. Onze artistieke uitgangspunten samen vormen de Oorkaan-methode: een unieke werkwijze om vanuit en met muziek en musici, theatraal materiaal te maken dat aansluit bij de belevingswereld van het kind. Je kijkt je oren uit!