Succesvol klassiek muziekfestival Klaterklanken krijgt vervolg

Klassieke topmusici op Buitenplaats Elswout in Overveen

0

De voorverkoop voor het klassieke muziekfestival Klaterklanken op het landgoed Elswout in Overveen is gestart. Klaterklanken is op zaterdag 21 en zondag 22 juli a.s. Het festival bestaat onder andere uit 12 concertwandelingen met optredens van Erik Bosgraaf, Ton Meijer, Diamanda La Berge Dramm, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, Haarlem Voices, Ella van Poucke en Matthijs van der Moolen & Giulio Quirici. Klaterklanken wordt afgesloten met de 3e Elswout Symfonie, een muziekproject van de musici van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet die samen met de bezoekers van het festival ter plekke de 3e Elswout Symfonie componeren voor van wortels gemaakte klarinetten.

De eerste twee edities van Klaterklanken waren in 2017 en 2018, eveneens op de Buitenplaats Elswout. Het succes van het festival kwam onder meer door de combinatie van de ongedwongen miniconcerten op de verrassende locaties midden in de natuur. Net zoals in 2017 en 2018 laten de musici ook dit jaar hun muzikale visie horen op de romantische klaterende beekjes, de onverwachte follies, de statige gebouwen, de fluitende vogels en de geheimzinnige bosschages op dit sprookjesachtige landgoed.

Klaterklanken is er voor de doorgewinterde klassieke muziekliefhebber maar ook voor de prille klassieke fans, zoals gezinnen met jonge kinderen. De drie familie concertwandelingen uit 2018 krijgen daarom een vervolg in 2019. Tijdens deze wandelingen krijgen families een speciale versie van de reguliere concertwandeling. De familiewandeling is korter en er is een speciale rondleider: Ton Meijer.

Nu ook op zaterdag
Klaterklanken is dit jaar een tweedaags festival. Op zaterdag 20 juli opent in de vroege ochtend tijdens een Dauwtrapconcert fluitist Erik Bosgraaf het festival. Dit concert is inclusief ontbijt. Op zaterdagmiddag presenteert, na het succes van vorig jaar, Klaterklanken wederom een gratis toegankelijke nieuwe familievoorstelling van Ton Meijer. Zijn nieuwe theaterproductie Be Mozart is vervolg op zijn succesvolle voorstelling Be Bach.

3e Elswout Symfonie
Bezoekers van Klaterklanken maken met de blazers van het roemruchte Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet muziekinstrumenten van eetbare wortels. Deze wortelinstrumenten, bespeeld door de bezoekers van Klaterklanken, zijn onderdeel van de grande finale van Klaterklanken op zondagmiddag tijdens de 3e Elswout Symfonie.

Start kaartverkoop
Kaartverkoop loopt via www.theater-haarlem.nl of via de kassa van de Philharmonie Haarlem, Lange Begijnestraat 11. Per concertwandeling zijn slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Be Mozart en de 3e Elswout Symfonie zijn gratis toegankelijk. Informatie op www.klaterklanken.nl. Producent en samensteller van het festival is Stichting Haarlem Festivals.

Buitenplaats Elswout
Elswout is één van de mooiste en best bewaarde buitenplaatsen van Nederland, gesticht in de zeventiende eeuw. Inmiddels is Elswout benoemd tot Rijksmonument en wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Deze historische plek, waar natuur en cultuur samen komen, leent zich uitstekend voor culturele activiteiten, zoals Klaterklanken.