Programma Pletterij juni 2019

0

Het programma van de Pletterij voor juni 2019 ziet er als volgt uit:

Ma 3 juni 20.30 uur muziek Anderson-Bennink-Glerum-Van Kemenade Quartet
Na het uitverkochte concert van 8 januari 2018 komt op 3 juni dit schitterende quartet terug in de Pletterij met nieuw materiaal. De samenstelling is uiteraard onveranderd gebleven: De Amerikaanse trombonespeler Ray Anderson, winnaar van de Downbeat Poll, de drumlegende Han Bennink, en de twee winnaars van de Boy Edgarprijs bassist Ernst Glerum en altsaxofonist Paul van Kemenade.
Toegang: € 10,-, met HaarlemPas en jonger dan 25 jaar € 7,50, met WAP-pas gratis

di 4 juni 18.00 uur Verhalenrestaurant: ik ga op reis en neem mee…
Het verhaal mag niet langer dan 10 minuten duren en gaat over een vooraf bepaald thema. Deze maand is het thema : Ik ga op reis en neem mee… Het verhaal wordt begeleid door een muzikant die de tijd in de gaten houdt. Verhalenrestaurant wordt georganiseerd door Petra van Dam. Aanmelden voor vertellen bij peetvandam@outlook.com. Vooraf is er om 18.00 uur voor € 6,00 een eenvoudige doch voedzame maaltijd gekookt door vrijwilligers. Aanmelden voor de maaltijd en als toehoorder via de Pletterij.
De verhalen starten om 19.00 uur en zijn vrij toegankelijk.

wo 5 juni 14.00 uur film: In A Lonely Place (1950) – Nicholas Ray
Inleiding: Lenie Peetoom
De ´lonely´ place uit de titel verwijst naar Hollywood, waar een ontgoocheld scenarioschrijver – een prachtige rol van Humphrey Bogart – verdacht wordt van moord op een jonge vrouw. De misdaad wordt opgehelderd, maar angst, wantrouwen en gewelddadige impulsen vernietigen zijn liefde voor het buurmeisje – Gloria Grahame – die hem zijn alibi verschaft. Hoe gaat dit allemaal aflopen……
Toegang: € 4,00/€ 2,50 voor houders HaarlemPas en jonger dan 25 jaar

ma 10 juni 20.30 uur muziek Muziek in de zeilen met Morjak
Morjak is het Russisch voor zeeman en de muziek van Morjak kraakt ook als een schip, rock n roll’t over de golven. Het is zeezigeuner bluespunk met nederlandse teksten. Met piano, sax, gitaar, contrabas, cello en drums spelen ze muziek die aan de Kift doet denken, of Tom Waits die aangemonsterd is op een zeilschip.
Met een oud zeilschip trekt Morjak deze zomer door Nederland van Zierikzee naar het Oerol festival op West Terschelling. De muzikanten spelen aan boord in sluizen, onder bruggen, in weer en wind, en in de steden waar ze aanleggen spelen ze in havens, cafe’s zeemanskroegen en biertuinen. 10 Juni legt het schip aan in Haarlem en zal een concert geven in de Pletterij om daarna als zee nomaden weer verder te trekken.
Toegang: € 10,-, met HaarlemPas en jonger dan 25 jaar € 7,50

di 11 juni 20.30 uur muziek Impro Sessie met Frank Stolwijk en Michel Duijves
De Pletterij Impro Sessie avonden worden samengesteld door een gastmusicus die andere kunstenaars/musici uitnodigt. Ook bedenkt hij of zij het concept van de avond. De toegang van de avond is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.Deze avond wordt samengesteld door Frank Stolwijk en Michel Duijves, beiden onder andere lid van Gadjo Orkestra.
Frank Stolwijk studeerde aanvankelijk klassiek klarinet in Alkmaar, maar kon geen weerstand bieden aan de verlokkingen van de ruige tenorsaxofoonsound. Deze liefde bracht hem tot grote muzikale hoogtes. Frank is tevens begenadigd kunstschilder en beroepshalve kenner van het Alkmaarse stratenplan.
Michel Duijves studeerde klarinet aan het Conservatorium Alkmaar bij Arjan Kappers. Voor zijn conservatoriumtijd speelde Michel in Bergens Harmonie en het kwartet De Vier Winden met cabaretier Diederik van Vleuten. Later in een blazerstrio met fagottist Henk de Wit en het jazzseptet Jan Rap uit de Maat met saxofonist Erik van der Weijden.
Na zijn klarinetstudie richtte hij zich op zowel de klassieke – als de geïmproviseerde muziek. Hij speelde in 2 klarinetkwartetten: 4 op de schaal van Richter (premières van composities van Jan van Zelm en Kees van Unen) en Kwartet Decime.
Na de pauze is er open podium.
Toegang gratis, vrijwillige bijdrage welkom.

wo 12 juni 14.00 uur film Teorema (1968) – Pier Paolo Pasolini
Inleiding: Lenie Peetoom
Een beeldschone logé in een Milanees bourgeoisgezin maakt bij ieder lid van de huishouding verborgen verlangens en frustaties los en weet die te bevredigen, maar de leegte na zijn vertrek leidt tot volledige ontsporing waarbij de simpele huishoudster zich in haar geboortedorp hult in mystiek en heilig wordt verklaard. Deze controversiële film werd zowel bekroond om de christelijke boodschap als in beslag genomen om obsceniteit. Terence Stamp is een Christusachtige verlosser wiens redding door de bourgeoisie te zeer ten eigen bate wordt aangegrepen om in verdere bevrijding te resulteren. De erotische spanning prevaleert overigens boven de symbolische of mogelijk religieuze strekking.
Toegang: € 4,00/€ 2,50 voor houders HaarlemPas en jonger dan 25 jaar

ma 17 juni Nadara Gypsy Band
Nadara Gypsy Band brengt originele Roma-muziek met Hongaarse en Roemeense invloeden. Een voorstelling van Nadara is niet denkbaar zonder de opzwepende, spectaculaire zigeunerdansen. Het repertoire van Nadara bevat oorspronkelijke zigeunermelodieën, maar natuurlijk ook repertoire van naburige volkeren, onderweg opgepikt.
Leadzangeres Alexandra zingt de sterren van de hemel in het Romanes, het Hongaars, Roemeens of Russisch. De vonken spatten eraf! Aan het karakteristieke traditionele Transsylvaanse dorpsorkesttype (viool, kontra, contrabas) voegden de roma de “stedelijke” instrumenten accordeon, saxofoon, cimbaal en percussie toe.
Toegang voorverkoop €10,–, aan de deur € 15,–

wo 19 juni 14.00 uur film Fanfare (1958) – Bert Haanstra
Inleiding: Lenie Peetoom
Het filmseizoen wordt afgesloten met de Nederlandse film Fanfare. Een verrukkelijke Nederlandse komedie van een om zijn documentaires met prijzen overladen filmer. Haanstra´s filmdebuut raakt de roos wat betreft het tonen van het typisch Hollandse karakter, een klein klompendorp staat op stelten wegens een scheuring in de fanfare, dus zijn er vanaf nu twee. De oplossing is zowel filmisch als muzikaal gaaf, evenals het spel van Hans Kaart, Albert Mol, Andrea Domburg en vele anderen.
De film werd opgenomen in het dorp Giethoorn en behoort tot de mijlpalen uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Met ruim 2,6 miljoen bioscoopbezoekers is de film op Turks Fruit na, de succesvolste Nederlandse film aller tijden.
Het scenario werd geschreven door Bert Haanstra en Jan Blokker. Aan de film werd deelgenomen door een keur aan Nederlandse artiesten. De muziek is van de hand van Jan Mul en werd uitgevoerd door het Concertgebouworkest. De filmmuziek is als dubbelmars uitgegeven onder de naam Fanfare in Es.
Toegang: € 4,00/€ 2,50 voor houders HaarlemPas en jonger dan 25 jaar

Info
Pletterij, Herenvest 122 Haarlem – 023 542 35 40 – www.pletterij.nl.

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.

Advertentie