Seizoenopening Caprera

0

De openingsavond van de eerste editie van het Bloemendaals Lentefestival viel afgelopen vrijdagavond samen met de seizoenopening van openluchttheater Caprera. Burgemeester Elbert Roest maakte bekend dat Ronald Timmermans de Bloemendaler van het jaar 2019 is geworden. Lokale talenten van de muziekschool Jaap Prinsen traden op met Cor Bakker, Def P en Lucretia van der Vloot.

Lode van Piggelen, de nieuwe directeur van Caprera, gaf het welkomstwoord en gaf een toelichting op het nieuwe seizoen. Het zeer diverse programma met ruimte voor popmuziek, jeugdvoorstellingen, cabaret, klassieke muziek en film heeft geresulteerd in een ongekend succesvolle start. Er ontstond een ware run op de kaartjes en een recordaantal van 27 voorstellingen waren snel uitverkocht. Er zijn dit jaar meer eigen producties zoals Jazz Night met het Metropole Orkest, het locatiefestival Music & Lights met o.a. Typhoon, Alain Clark en Nielson en de Comedy Nights met o.a. Jan Jaap van der Wal, Sanne Wallis de Vries en Roué Verveer. Voor het eerst zullen tijdens de hele eerste week van de zomervakantie dagelijks meerdere kindervoorstellingen gegeven worden door Meneer Monster.

Racoon speelde op de zaterdag en zondagavond in een strak uitverkocht Caprera. Voor de komende maand zijn alleen nog kaartjes verkrijgbaar voor Yves Berendse, Eva Crutzen en Calefax met Eric Vloeimans.

Verduurzaming is een belangrijke doelstelling van Caprera. Daarom zijn vanaf dit seizoen de plastic muntjes afgeschaft en is het alleen mogelijk om met pin te betalen. Het horecaplein is opgeknapt en biedt veel meer ruimte voor de bezoekers.