In Haarlem kies je zelf wie je liefhebt

0

‘In Haarlem kies je zelf wie je liefhebt’. Dat is de boodschap achter de gezichten van verschillende Haarlemse stellen die vanaf 8 oktober te zien zijn op de posters in de stad. Haarlem is Regenboogstad en wil met deze campagne laten zien dat iedereen z’n eigen partner mag kiezen. Op 11 oktober, Coming Out Day, wordt de campagne feestelijk gestart in sociëteit de Vereeniging om 15.00 uur.

Haarlem is sinds 2012 Regenboogstad. Een stad waarin iedereen meetelt en meedoet. De gemeente spant zich in voor gelijke rechten van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (lhbti’s). Wethouder Marie-Thérèse Meijs: “Helaas zijn er nog steeds barrières die de sociale acceptatie van deze groepen in de weg staan. Met onze Regenboogpartners – COC-Kennemerland, Gay Haarlem en Bureau Discriminatiezaken Kennemerland – lanceren we daarom deze postercampagne. Haarlem Regenboogstad wil dat mensen zich vrij en veilig voelen om zelf een partner te kiezen en wil het respect voor die keuzevrijheid bevorderen.

Haarlemse gezichten
In de motie ‘Zonder zichtbaarheid geen acceptatie’ heeft de gemeenteraad van Haarlem het college gevraagd een Haarlemse variant te ontwikkelen van de campagne ‘In Nederland kies jeje partner zelf’. Op de posters, die in samenspraak met de Regenboogpartners tot stand zijn gekomen, staan de gezichten van verschillende Haarlemse stellen. Zij laten zien dat je in Haarlem zelf kiest wie je liefhebt. Enkele modellen zijn ook aanwezig bij de feestelijke lancering van de campagne in sociëteit de Vereeniging.

Coming Out Day
Coming Out Day begint met het Roze Ontbijt op het stadhuis en ‘s middags is er het feestelijke startschot van de campagne in sociëteit de Vereniging en de dag sluit af met een door het COC georganiseerde Blije Borrel en een feest in het Patronaat.