Boek&Schuur – Weg met Eddy Bellegueule (Édouard Louis)

0

Literaire theateravond met Eline Arbo (regisseur Weg met Eddy Bellegueule van Toneelschuur Producties), Persis Bekkering (literair recensent bij o.a. De Volkskrant, Theatermaker en de Nederlandse Boekengids) en moderator Thijs Launspach (psycholoog en schrijver).

Op vrijdag 24 januari 2020 staat tijdens de tweede Boek&Schuur van dit theaterseizoen de theaterbewerking van Weg met Eddy Bellegueule, van Toneelschuur Producties centraal. Weg met Eddy Bellegueule was in 2014 dé literaire sensatie van Frankrijk, Louis won hiermee de Prix Pierre Guenin. Het boek vertelt het verhaal van Eddy die opgroeit in een klein dorpje in Noord-Frankrijk – in een platvloers, grof en genadeloos arbeidersmilieu. De zachte en gevoelige Eddy probeert zich in te passen. We volgen hem door zijn vele pogingen om een ‘normale jongen’ te zijn, maar uiteindelijk ziet hij geen andere optie dan zijn familie achter te laten en ergens anders opnieuw te beginnen.

Eline Arbo (winnares van de BNG Bank Theaterprijs 2018) was blown-away van het verhaal van Louis. De kracht van de jonge Eddy is wat haar fascineerde. In haar werk wil ze deze jonge generatie een stem geven en laten zien dat er andere manieren bestaan van hoe wij in deze wereld leven.

Voorafgaand aan de voorstelling gaat Eline Arbo in gesprek met Persis Bekkering. Persis Bekkering (1987) debuteerde in 2018 bij uitgeverij Prometheus met de roman Een heldenleven, die werd genomineerd voor de ANV Debutantenprijs. Ze schrijft korte verhalen, essays en literaire kritiek voor onder andere De Volkskrant, Theatermaker, De Gids en de Nederlandse Boekengids. Ze is ook regelmatig op een podium te vinden met voordrachten, interviews en panelgesprekken. Bovendien is zij een echte Édouard Louis kenner. Met Thijs Launspach als moderator gaan de drie in gesprek over het boek, de theaterbewerking en de thema’s uit het boek (o.a. anders-zijn, coming-of-age, uit de kast komen en slachtoffer zijn van een politiek systeem).

Na het gesprek gaan de gasten met de theaterbezoekers gezamenlijk eten en wordt de voorstelling bezocht. Kaarten kosten €42,50. Dit is inclusief literair gesprek, dagmenu (inclusief een wijntje en koffie met bonbon), toegang voorstelling en een literair cadeau, aangeboden door Athenaeum Boekhandel. Het aantal plekken is beperkt. Voor deelname hoeft u het boek niet gelezen te hebben.

Info
Vrijdag 24 januari 2020, aanvang 18:00 uur, Toneelschuur Haarlem
Voor meer informatie, ga naar www.toneelschuur.nl of www.athenaeum.nl/agenda/toneelschuur.

Advertentie