Programma ‘Tegengif’ biedt hart onder de riem

Drie keer per week een 10 minuten gesprek vol hoop en inspiratie

0

Predikant van de Bloemendaalse Dorpskerk Ad van Nieuwpoort (1966) voert in zijn nieuwe programma ‘Tegengif’ tien minuten gesprekken in de kerk met bekende en minder bekende Bloemendalers over hoe wij elkaar hoop en inspiratie kunnen geven in deze moeilijke, verwarrende en soms ook bemoedigende tijd.

Met ‘Tegengif’ hoopt de Bloemendaalse Dorpskerk tijdens deze Coronacrisis een rol van betekenis te kunnen blijven spelen voor dorp en kerk. Drie keer in de week komt er een nieuwe aflevering van ‘Tegengif’ online te staan via het Youtube kanaal van Kerkplein Bloemendaal en de websites van de Dorpskerk Bloemendaal, Gemeente Bloemendaal en B-Bloemendaal Magazine.

In de eerste aflevering Tegengif van donderdag 26 maart gaat Van Nieuwpoort in gesprek met de burgervader van Bloemendaal, Elbert Roest, de burgemeester van Bloemendaal. Op zaterdag 28 maart is Lalita de Goederen, communicatieadviseur en scriba van de Dorpskerk te gast. Maandag 30 maart is het woord aan psycholoog Francisca Kramer.

Tegengif
In Tegengif, een alternatieve Areopagus voor dorp en kerk, zien we elke week een update van, de burgemeester van Bloemendaal. En daarnaast met onder andere chirurg Ronald Vuylsteke, cabaretier Remco Veldhuis, oud-wijkverpleegkundige Anja de Boer, voorzitter van Hockeyclub Bloemendaal Els van Mierlo, zanger en producent Bastiaan Ragas en vele anderen. Hoe gaat het? Hoe beleeft u deze tijd? En heeft u een woord ter bemoediging? Noem het een hart onder de riem. In de hoop dat we het met elkaar een beetje zullen volhouden. ‘Tegengif’ is drie keer per week online te zien en horen via youtube, kerkpleinbloemendaal.nl, bloemendaal.nl en www.b-bloemendaal.nl.

Rol van betekenis
Op allerlei manieren zoekt Dorpskerk Bloemendaal op dit moment naar mogelijkheden om juist ook deze dagen een rol van betekenis te kunnen blijven spelen. Dorpskerk Bloemendaal is begonnen met online-kerkdiensten die door meer dan 2000 mensen worden bekeken, beluisterd en teruggeluisterd via Radio Bloemendaal. Ook uit de overweldigende reacties uit heel het land blijkt hoe groot de behoefte hieraan is. Dorpskerk Bloemendaal gaat daar tot 1 juni zeker mee door. Liefst altijd met een tiental mensen, de ‘minjan’ die in die eeuwenoude synagogale traditie nodig is om een dienst door te kunnen laten gaan. Na de dienst zullen kerkenraadsleden de gemeenteleden telefonisch opzoeken om toch even dat moment van ontmoeting te hebben. Naast de vaste online zondagochtenddienst, vergezelt ds. Juup van Werkhoven iedereen dagelijks om 10.30 uur met een bemoedigende Paasserie die ook via Radio Bloemendaal online te beluisteren is.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)