Let’s EAT! laat je samen eten op afstand

3

Op zaterdag 28 maart 2020 wordt Let’s EAT gelanceerd; een online platform waarmee mensen de eenzaamheid en het gemis aan sociale contacten kunnen verdrijven door samen virtueel te eten.

Let’s EAT! is een gratis online platform waarmee mensen makkelijk samen virtuele etentjes kunnen organiseren. “Samen eten is olie voor de vriendschap,” zei Felix Timmermans al.

Let’s EAT! is een uitnodiging om mensen op een veilige, laagdrempelige, eenvoudige en leuke manier weer met elkaar in contact te brengen; samen virtueel eten, samen eten op afstand. Eenzaamheid is de laatste jaren een steeds groter wordend probleem in Nederland, vooral voor ouderen. De Coronacrisis maakt dit probleem nu nog groter en wijdverspreider. Daarnaast draagt de gedwongen sociale isolatie niet bij aan mentaal welzijn.

Via 4 eenvoudige stappen nodig je mensen uit, wordt bestaande videochattechnologie eenvoudig uitgelegd, stel je een datum en tijdstip in en kies je het restaurant waar je eten van wilt bestellen (zelf koken, of ieder een eigen restaurant laten kiezen kan ook). Vlak voor het etentje krijg je een herinnering waarbij je via het simpel klikken op de url binnenkomt op het videochat programma dat je geselecteerd hebt voor deze afspraak en via smartphone, tablet, laptop of computer zit je ‘samen aan tafel’.

De gastheer of gastrouw zet het op, de overige gasten schuiven eenvoudig digitaal aan. Zo kan de generatie die gewend is met videochat programma’s om te gaan helpen de sociale isolatie te doorbereken.

Het gratis platform heeft naast het verhelpen van eenzaamheid ook het doel om de lokale horeca te steunen. Veel horecabedrijven hebben geen ervaring met bezorgen en afhalen van maaltijden en worden niet gevonden door het publiek. Terwijl het publiek massaal op zoek is naar restaurants die in deze tijden van Corona bezorgen of een afhaalservice hebben. Let’s EAT! is gratis en verbindt mensen en restaurants op een eenvoudige manier aan elkaar.

Natuurlijk hebben we zelf de proef op de som genomen. Met onze moeder van 69. Die alleen is. Met schoonouders en met vrienden. In crisis is het nog fijner om elkaar op te zoeken, elkaar te zien, elkaar te spreken. We hebben ge-EAT, met ieder zijn eigen drankje en eten in onze eigen woonkamers. Het voelde heerlijk om even #samen te zijn. Kletsen over het gezin, hoe we onze bizarre dagen invullen, de angsten en onzekerheden, drukke werkdagen achter de PC en de leuke kleine dingen die bijzonder zijn. Het was en is een groot succes. We riepen allemaal: Waarom hebben we dit niet eerder gedaan? Echt, als je het één keer hebt gedaan, doe je het de volgende keer weer,’’ aldus één van de woordvoerders.

We wensen iedereen gezellige fijne Let’s EAT! afspraakjes!

Let’s Eat! is een initiatief – waar iedereen volledig onbezoldigd aan meewerkt – van:

  • Karen Blanken, Event Manager Vooges Restaurants, initiator #bettertogether en BurgerBabes en voormalig EA Ahold Delhaize
  • Sandra Reeb-Gruber, Fotografe en onderwijsontwerper met schrijftalent
  • Frans Eldering websitebouwer newfountain.nl
  • Marielle van Veen- Tammer – marketingcommunicatie consultant, voormalig Rusthoek & Hotel Bloemendaal

En wordt mede tot een succes gemaakt door:

  • Pieter Borst SDIM.nl voor de social media campagne
  • Laurens-Jan Derijks email enzo.nl e-mailmarketing opzet
Advertentie

3 REACTIES

Comments are closed.