Provincie past bermen aan om veiligheid N-wegen te verbeteren

0

De provincie pakt op 16 locaties de bermen aan om de veiligheid van de N-wegen te verbeteren. 9 daarvan stonden al op de planning, maar daar komen 7 projecten bij.

De bermen worden veiliger gemaakt door bermverharding en het plaatsen van geleiderails. Bermverharding houdt in dat het gedeelte direct naast de weg wordt verhard, zodat auto’s, vrachtwagens, tractoren, fietsers en andere weggebruikers veilig voor elkaar uit kunnen wijken. Denk bijvoorbeeld aan betonnen blokken in de grond die water doorlaten. Een geleiderail (soort vangrail) moet voorkomen dat voertuigen die van de weg raken, tegen een hard obstakel (zoals een boom) aanrijden.

Financiering
De totale kosten voor de veiligheidsmaatregelen komen op ruim €10,7 miljoen. De provincie ontvangt €1,6 miljoen euro subsidie van het Rijk.

Werkzaamheden bermen
De bermen worden vóór 2024 aangepast. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk opgenomen in de bestaande onderhoudsplanning van de wegen. Voor vragen over werkzaamheden kunt u terecht bij het Servicepunt via 0800 – 020 06 00 (gratis) of servicepunt@noord-holland.nl.

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelAanhouding na mishandeling in supermarkt
Volgend artikelNoord-Hollandse Popkanjers: nieuwe stimuleringsregeling voor popmuzikanten in Noord-Holland
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.