Van 18-26 september is het nationale Vredesweek. Ook in Haarlem. Het gaat over vreedzaam en inclusief samenleven. En over open staan en nieuwsgierig zijn naar anderen. Daarom kunt u de Regenboogviering in de Grote of St Bavo bijwonen of een balletje trappen met de vrouwen van de Wereldkeuken. De week wordt afgesloten met een stilteconcert. Er is in de Vredesweek extra aandacht voor mensen met een beperking.

Niet te missen activiteiten: waar en wanneer?

 • Regenboogviering – Zondag 19 sep
  Thema: de liefde wint?
  Het begint al een echte traditie te worden in Haarlem: de Regenboogviering in de mooie Grote of St Bavo kerk als aftrap van de Vredesweek. Het is een gezamenlijke viering voor een ieder die wil komen, waarbij de veelkleurigheid en de seksuele diversiteit van Haarlem Regenboogstad centraal staan en waar iedereen zichzelf kan zijn. Samen met de sprekers en de optredende muzikanten onderzoeken we of de liefde gaat winnen.
  Sprekers zijn onder andere Isjed Hussain en Nouria Nadal, zij vertellen over hun ervaringen als transvrouw en lesbische vrouw van kleur met een islamitische achtergrond. Frans Bossink schijnt zijn licht over het verbod van het Vaticaan op het inzegenen van lesbische en homorelaties. De Twentse band ENorm verzet zich tegen dit verbod en komt dit laten horen. Trots zijn we dat het multiculturele gospelkoor Pata Pata uit Haarlem komt optreden. Religieus of niet religieus, iedereen is welkom! In samenwerking met de Regenboogpartners.
 • De toegankelijke stad – Woensdag 22 sep
  Inclusief samenleven klinkt mooi maar hoe is dat voor mensen met een beperking? Op de Grote Markt kunt in gesprek gaan met mensen met een beperking. Zitten in een rolstoel, blind of slechtzien zijn?? U mag het ook proberen om even blind te zijn of beperkt in uw beweging. Zo willen we opening bieden om tot een stad te komen die voor iedereen toegankelijk is.
 • Vrouwenvoetbal – Donderdag 23 sep
  Voetbaltraining, spel en doelschieten voor dames die gebruikelijk niet gaan voetballen. Tegen een team van dames die wel af en toe voetbalt. Het wordt geen echte voetbalwedstrijd, meer een speelse wedstrijd, penalty’s schieten en oefeningen waar je punten voor kan halen. Het gaat om het plezier. Wie gaat de uitdaging aan? In samenwerking met Wereldkeuken.
 • Stilteconcert – Zondag 26 sep
  Stilte en muziek komen samen: in samenwerking met het Stadsklooster wordt een stilteconcert gehouden. Daarna treedt het ensemble Cinema Paradiso op met Andre Heuvelman (trompet), Henry Kelder (piano) en Wilmar de Visser (Contrabas). Redacteur, filmmaker, schrijver en verteller Cherry Duyns zal uit zijn verhalenbundel toepasselijke korte stukjes lezen met als thema ‘Herinneringen aan Haarlem’.

Meer weten?
Folders met het uitgebreide programma van de Vredesweek liggen voor u klaar bij de VVV, in de Groenmarktkerk (open 14-16 u) en bij De Vries boekhandel. Het programma is ook te bekijken op www.antonius-gemeenschap.nl en www.bdkennemerland.nl Op sociale media kunt u zoeken op #VredeHaarlem.

Vredesverklaring
De basis voor de activiteiten in de Vredesweek is de Vredesverklaring Haarlem. Deze is door bijna 30 godsdienstige, levensbeschouwelijke en maatschappelijke organisaties ondertekend en is na de ondertekening door de burgemeester in ontvangst genomen. De Vredesverklaring is een initiatief van de Antonius Gemeenschap. Wilt u als organisatie meedenken over nieuwe verbindende activiteiten in 2022? Neem dan contact op met Wim Blüm van Antonius Gemeenschap, w.blm@kpnplanet.nl.


 

 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelSterk in Onderwijs van start bij Inholland Haarlem
Volgend artikelMinidocumentaire over Oude en Bijzondere collecties
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.