Minidocumentaire over Oude en Bijzondere collecties

Ontdek de schatten van de bieb

0

De Bibliotheek in Haarlem bestaat maar liefst 425 jaar. Ter ere van het jubileum van de ‘Stadsbibliotheek Haarlem’ heeft de Bibliotheek Zuid-Kennemerland een 3-delige minidocumentaire gemaakt over haar bijzondere en oude collecties. Zo heeft iedere Haarlemmer toegang tot de ‘schatten van de bieb’.

De minidocumentaire geeft een indruk van de rijke geschiedenis en vooral van de oude en bijzondere collecties van de Bibliotheek. De documentaire bestaat uit 3 afleveringen:

  • Aflevering 1: Over oude kinderboeken en pop-up-boeken
    YouTube: www.youtube.com
  • Aflevering 2: Over handschriften uit de 15e eeuw
    YouTube: www.youtube.com
  • Aflevering 3: Over de opkomst van de boekdrukkunst
    YouTube: www.youtube.com

Meer informatie:
www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/bibliotheek/schatten-van-de-bieb

Een aantal jaren geleden is besloten de oude en bijzondere collecties te verplaatsen naar een depot in het Noord-Hollands Archief. Daar zijn de omstandigheden voor het bewaren van boeken beter. De collecties zijn te raadplegen via de catalogus, maar ook op afspraak te bekijken bij het Noord-Hollands Archief.

Expositie ‘Een open boek’
Vanaf 11 september laat het Noord-Hollands Archief ter ere van het jubileum in de Janskerk de expositie ‘Een open boek: 425 jaar bibliotheekcollecties in Haarlem’ zien; een greep uit de rijke collecties. Te zien zijn onder meer de Haarlemse Bijbel uit de 15e eeuw, oude kinderboeken, kunstenaarsboeken en pop-upboeken.

Info
Expositie ‘Een open boek’ | van 11 september t/m 7 november 2021| Noord-Hollands Archief | Janskerk | Jansstraat 40 | ma t/m vr van 9-17 uur | Gratis | Graag vooraf reserveren via www.noord-hollandsarchief.nl

 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelVredesweek Haarlem 2021: Regenboogviering en vrouwenvoetbal
Volgend artikelVoormalige kapel in Haarlem getransformeerd tot imposante galerie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.