Na meer dan zes jaar komt er een einde aan de Musilenzioreeks. Op zondag 24 april a.s. is in Gebouw Zang en Vriendschap in Haarlem de 33e en laatste aflevering. In dit afsluitende evenement zijn de vrouwenstemmen van de zanggroep Telys te horen met Scandinavische klanken, vertoont Dick Kreuger een installatie met beeld en geluid en speelt Huib Henrichs op piano zijn “The Dwarfplanets”.

Telys (Noors voor ’theelichtje’) brengt a capella driestemmige Scandinavische liederen met
wortels in de volksmuziek. Zij hebben een afwisselend repertoire uit verschillende tijdvakken in het Noors, Zweeds, Deens, Fins en IJslands. Op 24 april zingt Telys de meest meditatieve liederen uit het repertoire: van psalmen en wiegeliedjes tot liefdes-, afscheids-, nacht- en natuurliederen. De groep bestaat uit Saskia Idzerda (sopraan), Ymkje de Boer (mezzosopraan) en Esther van der Panne (alt).

Dick Kreuger presenteert in zijn installatie “Verlichting”een mix van dia- en beamerprojecties op een collage van transparanten, bewegend op de klanken van de pianosuite in 8 minimal movements in d-klein van de hand van componist Paul Louis Mulder.

Het concert eindigt met de Haarlemse astronoom Huib Henrichs, die zijn eigen compositie The Dwarfplanets op piano zal spelen. Het is een indrukwekkend werk, waarin de eigenzinnigheid van de dwergplaneten tot uiting komt, maar waarin ook telkens hun verbondenheid blijkt.

In de Musilenzioreeks staan muziek en stilte op de eerste plaats. Op deze middag zullen het vooral de muziek en bij Dick Kreuger ook de beelden zijn waarvan een verstillende werking kan uitgaan.

Het concert begint om 15:15 uur, eindigt om ongeveer 17:00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 10. De opbrengst uit de kaartverkoop van deze middag gaat met dank aan de musici en Gebouw Zang en Vriendschap geheel naar hulp aan Oekraïne.

Adres: Gebouw Zang en Vriendschap, Jansstraat 74zw, 2011 RW Haarlem. De zaal beschikt over een gloednieuwe luchtverversingsinstallatie die ruimschoots aan alle eisen van luchtkwaliteit voldoet.

Reserveren via: musilenzio@gmail.com of sms naar 0650511186.

 

 

 

 

- Advertentie -