Bloemencorso op zaterdag 23 en zondag 24 april [Foto’s]

0

Op zaterdag 23 april was de 75ste Bloemencorso van de Bollenstreek van Noordwijk naar Haarlem. Meer dan een miljoen mensen genoten van de parade langs de kant of op een van de officiële bloemencorso tribunes. Het thema van deze editie was Celebrating memories.

De optocht op zaterdag 23 april bestond uit zo’n twintig praalwagens en wel meer dan dertig met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling werd de stoet begeleid door muziekkorpsen. Langs de route was ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers.

Tienduizenden bezoekers hebben zondag 24 april in Haarlem een bezoek gebracht aan de praalwagens van het bloemencorso. Naar schatting kwamen tussen de 80.000 en 100.000 mensen een kijkje nemen naar de wagens en was het “gezellig druk”. De praalwagens waren tot 17.00 uur te bekijken.

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het enige bloemencorso dat zich afspeelt in het voorjaar. Het is eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Het Bloemencorso wordt dan ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren van het bloemencorso.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

 

 

 


- Advertentie -