Programma Pletterij mei 2022 (2)

0

Het programma van de Pletterij voor de tweede helft van mei 2022 ziet er als volgt uit:

13 MEI CONCERT: BLUE LINES TRIO & HAN BUHRS
Vrijdag 13 mei staat het Blue Lines trio met Han Buhrs in de Pletterij met swingende muziek, poezie en spraakzang. Met Han Buhrs (stem, teksten), George Hadow (drums), Raoul van der Weide (contrabas, geluidsobjecten) en Michiel Scheen (piano)
Aanvang 20 uur. Kaarten 10 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 7,50, 5 euro livestream.

16 MEI CONCERT MÄLÄSKÄ & DÄCKER EN FERALIA PLANITIA
Mäläskä is een constant van bezetting wisselend improvisatie-collectief met Petter Janse (gitaar, effecten en sequencing) en Remy Stroomer (synthesizers, electronica, sequencing) als vaste basis.
Het collectief speelt onvoorspelbare, geimproviseerde muziek, geïnspireerd door de Krautrock (Can, Ashra, Amon Düül) en Berlijnse School (Klaus Schulze, Tangerine Dream), vermengd met elektronica (Brian Eno, Orb). Ditmaal bundelen ze de krachten met Däcker (Peter Dekker), die al vanaf zijn negende eigen composities maakt. Eerst op piano, later op keyboard. Zijn inspiratiebronnen zijn onder anderen Vangelis, Nova/Peru, Jean Michel Jarre,.
Feralia Planitia opent de avond met muziek van haar gelijknamige debuut EP. Een eenvrouwsproject van de Italiaans/Haarlemse DJ en producer Simona Dellamorte. Haar passie voor elektronische muziek is duidelijk terug te horen in haar werk.
Aanvang 20 uur. Kaarten 10 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 7,50. livestream 5 euro.

21 MEI FILM: WALKING IN THE OPPOSITE DIRECTION
Een film over de tragische strijd van zanger en songwriter Adrian Borland. Wereldwijd halen mensen herkenning, troost en hoop uit de nummers van Borland. De zanger/songwriter zelf lijdt aan zware depressies en vecht een constante innerlijke strijd. Medicatie zorgt voor rust, maar blokt tegelijkertijd zijn emotie en creativiteit om te schrijven.
Aanvang 20 uur. Kaarten 6 euro, HaarlemPas en tot 25 jaar 3,50.

22 MEI BOEKPRESENTATIE: ‘RAZENDE STILTES’ VAN ARTIEN UTRECHT
Op zondag 22 mei 2022 presenteert Artien Utrecht haar boek Razende Stiltes. Het boek verschijnt in de reeks Extaze-essays van uitgeverij In de Knipscheer. De schrijfster wordt geinterviewd door Peter de Rijk. Verder is er een bijdrage van Cor Gout, redacteur van de serie. Tevens is er een speciaal optreden van de Indonesische cellist Alfian Emir Adytia. Aanvang 15.00, einde 17.00 uur. Het programma wordt ook live gestreamd en is te volgen op de homepage van de Pletterij, de Facebook-pagina of Youtube-kanaal.

24 MEI DEBAT: ISRAELISCHE APARTHEID EN HAARLEM ALS ‘APARTHEIDSVRIJE ZONE?’
Dinsdag 24 mei houdt het Breed Palestina Platform Haarlem een debatavond naar aanleiding van het rapport van Amnesty International over Israël als apartheidsstaat. Jonathan Huseman van Amnesty licht het rapport toe. Vervolgens komt de organisatie Palestina Solidariteit uit België aan het woord. Daar voeren zij actie met Apartheidsvrije Zones (AVZ), waarbij allerlei instellingen, maar ook gemeentes zichzelf apartheidsvrij kunnen verklaren.
De Vlaamse gemeente Zelzate is zo’n gemeente en legt uit hoe ze dat hebben aangepakt. Ook is er een discussie met de zaal. Toegang gratis. Aanvang 20 uur.

25 MEI EEN GOED GESPREK MET FALCO BLOEMENDAL
Jan Hoekema gaat woensdag 25 mei in gesprek met Falco Bloemendal van de Centrum Management Groep Haarlem. Toegang gratis, aanvang 16 uur. Ook te volgen via de livestream.

31 MEI CONCERT HENRY HEY’S WATERFRONT MET MARK HAANSTRA EN MARC SCHENK
Dit trio is een samenwerking tussen Henry en zijn goede vrienden, bassist Mark Haanstra en drummer Marc Schenk. Ze ontmoetten elkaar tijdens de productie van David Bowie’s Lazarus. Sindsdien spelen ze regelmatig samen. Dinsdag 31 mei staan ze in de Pletterij.
De Amerikaanse pianist en producer Henry Hey is een spil in de New Yorkse Jazz scene. Door zijn unieke geluid en veelzijdigheid werkte hij samen met zeer diverse artiesten en groepen zoals Ariana Grande, Tedeschi Trucks Band, Vanessa Williams, Walter Becker, Dionne Warwick, Harry Belafonte, Blood Sweat and Tears, etc.
Mark Haanstra is een van de meest veelzijdige bassisten van Nederland. De laatste jaren toerde hij in meer dan 30 landen met verschillende artiesten Ook werkte hij samen met het Concertgebouw Orkest, Asko Schoenberg, het BCC en New York Philharmonic Orchestra.
Drummer Marc Schenk is een veel gevraagd jazzdrummer en speelt in bands als Lois Lane, Gare du Nord, David Bowie’s Lazarus, Shorter Please en S!R. Daarnaast werkt hij regelmatig samen met artiesten als Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Candy Dulfer, Shirma Rouse, Hans Dulfer, Laura Fygi, Denise Jannah, Benjamin Herman en Jesse van Ruller. Aanvang 20 uur. Kaarten 10 euro, HaarlemPas en tot 25 jaar 7,50, livestream 5 euro.

- Advertentie -

Geef een reactie