Grootste Band van Nederland in teken van vrijheid

0

Op zondag 22 mei is het langverwachte optreden van de Grootste Band van Nederland (DGBVN) op de IJsbaan in Haarlem. Een grote locatie waar plek is voor meer dan 500 muzikanten uit binnen- en buitenland. Samen spelen zij een rockconcert met popnummers die gaan over het thema Rockin’ in a Free World. Vrijheid is nog steeds niet vanzelfsprekend en daar wil de organisatie aandacht aan schenken.

Initiatiefnemer Alain Timmers: “Vrijheid was al ons belangrijkste thema, maar sinds de Russische inval in Oekraïne willen we hier nóg meer aandacht op vestigen. Zo krijgt Oleksiy Gorbunov, een in Oekraïne beroemde acteur-zanger, een prominente plek tijdens het concert. Oleksiy is met zijn gezin gevlucht en heeft in Overveen een liefdevol onderdak gevonden. Hij zal tijdens de pauze een paar liedjes zingen.

Tijdens het concert wordt op een ludieke manier stilgestaan bij het thema. Alle muzikanten dragen hét t-shirt van DGBVN in de kleuren van Oekraïne. “Muziek verbindt, dat is wat wij ook willen uitstralen; verbinding en zorg voor elkaar. Helemaal in deze moeilijke en verschrikkelijke tijden. Alle nummers gaan op een of andere manier over vrijheid en dat dat niet vanzelfsprekend is,” vertelt Timmers. Naast Rockin’ In The Free World van Neil Young, het ‘lijflied’ van De Grootste Band van Nederland, worden nog andere nummers gespeeld. Op de speellijst staan onder andere Learn To Fly van The Foo Fighters, Iedereen Is Van De Wereld van The Scene, Use Somebody van Kings Of Leon, maar ook The Final Countdown van Europe.

Record op de schaatsbaan
De IJsbaan Haarlem is dit jaar de plek waar 60 drummers, 120 gitaristen, 60 bassisten, honderden overige muzikanten (blazers, toetsenisten, tot aan triangels aan toe) en meer dan 100 vocalisten komen te staan. Nadat bekend werd vorig jaar dat we een concert gaan geven op de schaatsbaan van Haarlem, stroomde de aanmeldingen binnen. “Zo breken we toch weer ons eigen record. Was de eerste keer in 2016 nog met 250 aanmeldingen en in 2017 met 400, nu bestaat de band uit meer dan 500 bandleden uit Nederland, maar ook uit Amerika, Canada, Hongarije, Duitsland, Spanje en Finland. En dat allemaal om te laten zien dat vrijheid bovenaan op de agenda van de politiek moet komen te staan!” zegt Alain.

Meer informatie is te vinden op www.dgbvn.com.

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie