Tentoonstelling van Ronald Ruseler “Onvoltooide Tuin | Transit: Deel 1” bij galerie KRUIS-WEG68

0
Aarde | Op Heilige Plaats, 2022 , 26,t5 x 46,5 cm,olie, acryl, papiercollage, linnen op hout - Ronald Ruseler.
Aarde | Op Heilige Plaats, 2022 , 26,t5 x 46,5 cm,olie, acryl, papiercollage, linnen op hout - Ronald Ruseler.

In de tentoonstellingsreeks Onvoltooide Tuin | Transit: Deel 1 & deel 2 toont Ronald Ruseler in galerie KRUIS-WEG68 schilderijen, tekeningen en papiercollages die gemaakt zijn na zijn laatste reizen door Mongolië, de Andes in Latijns-Amerika en zijn bezoek aan Antarctica.

Ronald Ruseler heeft in zijn leven veel gereisd. Het is al die jaren een dwaaltocht geworden over zeeën, eilanden en continenten. De indrukken van die reizen heeft hij vastgelegd in wat ondertussen een uitgebreid oeuvre is geworden. De enorme verscheidenheid aan thema’s, onderwerpen en werkwijzen komen in Onvoltooide Tuin | Transit aan bod.

Ronald Ruseler vergaart met wat voor middelen dan ook patronen van landschappen, structuren, ruimtelijke sensaties vol (cultuur-) historische verwijzingen. Alles kan dienen. Hij heeft zich stilistisch nooit vastgelegd en staat open voor alle verrassingen, ook technisch en teert niet op verworvenheden. Uit dat magazijn put hij en daaruit verzamelt hij de ingrediënten voor het imaginaire gebied dat hij zijn Territorium noemt. De wereld als landschap en plaats, met de aarde als medium.

Ronald Ruseler

ik zal verdwijnen en niet meer zijn
maar het land waarover ik nu zwerf
zal blijven en niet veranderen
– Omaha –

Bij de tentoonstelling verschijnt tevens de publicatie Onvoltooide Tuin | Transit.

Info
2 t/m 24 SEPTEMBER 2022
opening
vrijdag 2 september 2022
van 11.00 -18.00 uur
Ronald is aanwezig

Galerie KRUIS-WEG68
Kruisweg 68 – 2011 LE Haarlem
email: info@kruis-weg68.com
do-t/m zat. 11-18 uur en op afspraak

 

 

 

 

- Advertentie -