NH haalt met Noord-Hollanders verhaal bij politiek Den Haag

0
Sabine en haar zoons moeten rondkomen van 100 euro per week.
Sabine en haar zoons moeten rondkomen van 100 euro per week.

Door de huidige financiële crisis hebben veel mensen in Noord-Holland het zwaar. Mensen kunnen hun rekeningen niet meer betalen door inflatie en stijgende energierekeningen. Dat zorgt voor schrijnende verhalen. Deze verhalen brengt NH Nieuws dinsdag 20 september, op Prinsjesdag, onder de aandacht bij politiek Den Haag. Een aantal ministers heeft toegezegd deze Noord-Hollanders te woord te staan.

Een warme douche hoort in Nederland geen luxe te zijn.

Met een bus vol Noord-Hollanders bij wie het water aan de lippen staat, gaat NH naar Den Haag om de verhalen persoonlijk over te brengen. Deze Noord-Hollanders hebben gehoor gegeven aan de oproep die NH heeft gedaan op radio en de website. Zoals Helena (70) die loopt bij de Voedselbank en leeft van 40 euro per week. En Sabine (30) die opmerkt: “Een warme douche hoort in Nederland geen luxe te zijn.

Luisterend oor
Onder andere Carola Schouten (Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen namens de ChristenUnie), Attje Kuiken (Fractievoorzitter en Politiek Leider van de PvdA), Jesse Klaver (Fractievoorzitter en Politiek Leider van GroenLinks), Joost Eerdmans (Fractievoorzitter en Partijleider JA21), Pieter Omzigt (Tweede Kamerlid) en Wybren van Haga (Lid van de Tweede Kamer) hebben toegezegd de bewoners te woord te staan.

Waar te zien en te lezen
De rit naar Den Haag, de mensen en hun verhalen, én de ontmoetingen met de Haagse politici zijn dinsdag 20 september van 16.00 -17.00 uur te zien en te lezen op de kanalen van NH Nieuws: Facebook, YouTube, website, radio en tv. Om 21.00 uur is er een compilatie van 15 minuten te zien. Het televisiekanaal van NH is te vinden op Ziggo kanaal 707 en KPN kanaal 509.

Over NH Media
NH Media is het regionale publieke mediabedrijf van Noord-Holland. NH Media informeert, inspireert en verbindt. Dat gebeurt op z’n Noord-Hollands: oprecht, trots en betrokken. NH Nieuws is de belangrijkste nieuwsbron voor Noord-Holland. Een innovatief mediabedrijf met gedreven professionals die hoogwaardige content leveren voor apps, websites, social media, radio en tv.

 

 

 

 

 

 

 

 

- Advertentie -