Musica Globalista: Romska Stars, wereldmuziek met vette zigeunersaus

0

De meidenband Romska Stars toert in april door Nederland, en doet op 20 april de Pletterij aan. Dit belooft een groot spektakel te worden voor de muziekliefhebber, voor de dansliefhebber en geïnteresseerden in de kleurrijke Romacultuur.

Het repertoire van deze nieuwe zigeunermeidenband uit Frankrijk, Hongarije en Roemenië varieert van Hot Club de France, via romaliederen uit Hongarije tot de Mahala uit Boekarest.

De vrouwen speelden ieder voor zich al jaren in diverse zigeunerorkesten en zijn zich ervan bewust dat ze nu met elkaar hun nek wel heel ver uitsteken. Zij weten heel goed dat de scene vooral door mannen wordt bepaald. Sceptische blikken vanuit dit mannencircuit worden door de Romska Stars met een virtuoze show beantwoord. En als het even kan leggen de Romska’s tijdens het optreden hun instrument aan de kant en dansen vol vuur mee. Dit betekent de kleur, dans, beleving en vooral de puurheid van een uitzinnige zigeunerbruiloft.

Het afgelopen jaar hebben ze zich al bewezen op diverse grote podia, waaronder het Sziget Festival (Boedapest), het International Gypsy Festival (Tilburg) en het International Roma Artist Festival (Roemenië).
Romska Stars brengt zigeunermuziek uit Frankrijk, uit Hongarije, uit Roemenië en wereldmuziek. De bandleidster Alexandra Beaujard speelde de hoofdrol in films, zoals Transsylvania en Gadjo Dilo (beiden van Toni Gatlif).

Info
Maandag 20 april Musica Globalista (Pletterij), aanvang 20.00 uur.
Toegang € 10,00. Jonger dan 25: € 7.00
Reserveren is gewenst, via reserveren@pletterij.nl of bel 023 542 35 40. Er is geen pinautomaat aanwezig.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)