Programma Toneelschuur mei

0

Het programma van de Toneelschuur voor mei 2015 ziet er als volgt uit:

STILTE
Toneelschuur Producties / Olivier Diepenhorst
vr 1 & za 2 mei, 20.00 uur

Als een zoon na maanden van afwezigheid terugkeert naar zijn familie, een door ziekte, alcohol en financiële malaise geteisterd gezin, is hij vastbesloten de problemen voor eens en voor altijd op te lossen. “Zwartgallige Norén voortreffelijk gespeeld.” (Haarlems Dagblad)

www.toneelschuur.nl/theater-productie/stilte

MACBAIN
Dood Paard
vr 1 & za 2 mei, 20.30 uur

Radicale bewerking van Shakespeares ‘Macbeth’, waarin het leven van Macbeth en zijn Lady gecombineerd wordt met dat van Nirvana-zanger Kurt Cobain en zijn vrouw Courtney Love. Twee echtparen wachtend op het onafwendbare einde.

www.toneelschuur.nl/theater/macbain

THEATER NA DE DAM
ma 4 mei, 21.00 uur

Inleiding over het werk van Jan Wolkers en zijn boek ‘De Perzik van Onsterfelijkheid’. Rieks Swarte vertelt over de Amsterdamse Rivierenbuurt en zijn Joodse bewoners tijdens WOII, en het verzet. Daarnaast worden scènes gespeeld uit de voorstelling, die op wo 13 mei in de Toneelschuur in première gaat.

www.toneelschuur.nl/extra-theater/theater-na-de-dam

ROUTE NATIONALE
Orkater (de Nieuwkomers) / Gloria
do 7 t/m za 9 mei, 20.00 uur

Op weg naar haar ouders in het Zuiden komen Marie en Jacques terecht in een eindeloze file. Onder druk van twee ongure muzikanten en een minderbegaafde zangeres/trompettist worden zij gedwongen hun relatie te herzien.

www.toneelschuur.nl/theater/route-nationale

DE PERZIK VAN ONSTERFELIJKHEID
Stichting Swarte Kunst (Rieks Swarte)
vr 8 t/m za 16 mei (beh zo & ma), 20.30 uur

De Haarlemse theatermaker Rieks Swarte maakt een levendige theatervoorstelling op basis van de roman ‘De Perzik van Onsterfelijkheid van Jan Wolkers. Een close up van een oude verzetsheld die afrekent met zijn leven.

www.toneelschuur.nl/theater/de-perzik-van-onsterfelijkheid

DE PARTIZANEN
De Partizanen
di 12 mei, 20.00 uur

Winnaars publieks- en juryprijs van Leids Cabaret Festival 2013. “Het hart van hun satirische sketches ligt in virtuoze absurditeit van hun teksten.” (NRC) “Smakelijk duo dat moet worden gekoesterd.” (Volkskrant)

www.toneelschuur.nl/theater/de-partizanen

PHAEDRA’S LOVE
Toneelschuur Producties / Nina Spijkers
za 16, di 19 & wo 20 mei, za 23 mei, di 2 & wo 3 juni, wo 23 & do 24 sep

Koningin Phaedra is hopeloos verliefd op haar stiefzoon Hippolytus. Deze prins hangt de hele dag op de bank, kijkt tv, eet hamburgers en heeft af en toe seks met een vreemde. Juist van zijn stiefmoeder moet hij niks hebben. Phaedra blijft tevergeefs vragen om zijn liefde en dwingt het uiteindelijk met geweld af.

www.toneelschuur.nl/theater-productie/phaedras-love

MEELOPEN
De Hollanders / Eva van Manen
do 14 t/m za 16 mei, 20.45 uur, binnenstad Haarlem

De Hollanders nemen het publiek mee de straat op. Ze spiegelen zich aan de Provo beweging uit de jaren ’60 en doen een poging tot een nieuwe beweging. Een locatievoorstelling over meeloop gedrag en keuzes maken. Trek goeie schoenen aan, De Hollanders zorgen voor de rest.

www.toneelschuur.nl/theater/meelopen

MEEPESAANT
mugmetdegoudentand / Marcel Musters & Marc-Marie Huijbregts
ma 18 mei, 20.30 uur

Marc-Marie Huijbregts en Marcel Musters spelen twee Brabantse vrouwen in deze hitvoorstelling. Nog één avond in de Toneelschuur! “De acteurs laten zo veel tederheid zien dat de vrouwen niet alleen maar typetjes zijn.” (NRC)

www.toneelschuur.nl/theater/meepesaant

TIGHTROPE WALKER & KANDAM OSTINATO
Korzo producties / Kalpana Raghuraman
di 19 mei, 20.30 uur

Double-bill van hedendaagse Indiase dans, gemaakt door de zeer getalenteerde Nederlands-Indiase choreografe Kalpana Raghuraman. “Indrukwekkend sterk.” (The Underground over ‘Tightrope Walker’)
“Innovatieve choreografie.” (Pulse Magazine over ‘Kandam Ostinato’)

www.toneelschuur.nl/theater/kandam-ostinato-tightrope-walker

SOLNESS
het Nationale Toneel
wo 20 t/m vr 22 mei, 20.30 uur

In de toneelklassieker Solness van Henrik Ibsen offert een architect op het toppunt van zijn carrière, liefde, gezin en vriendschap op om het hoogste te bereiken. Met o.a. Mark Rietman en Betty Schuurman.

www.toneelschuur.nl/theater/solness

NAAR BUKOWSKI
Nineties Productions / Paradiso Melkweg Productiehuis
do 21 mei, 20.00 uur

Vier acteurs brengen een ode aan de Amerikaanse Beat Generation-schrijver Charles Bukowski. Een rauwe muziektheatervoorstelling over pijn, angst, eenzaamheid en de onstuimige losbandigheid van de mens. “Meeslepend. Een ware undergroundhit.” (De Groene Amsterdammer)

www.toneelschuur.nl/theater/naar-bukowski

DE KERSENTUIN
tg STAN
za 23 mei, 20.30 uur

De weduwe Ljoebov brengt de zomer door bij haar broer op het landgoed waar ze is opgegroeid. Hier blijkt dat het landgoed moet worden verkocht, tenzij er zomerhuisjes op gebouwd worden voor vakantiegangers uit de stad.

www.toneelschuur.nl/theater/de-kersentuin

STRAUSSVOGEL (werkvoorstelling)
Groots en Meeslepend (Steef de Jong)
di 26 mei t/m za 6 jun (beh zo & ma), 20.00 uur

Onder het motto “Strauss in the house” gaat Steef de Jong op zoek naar het verhaal achter de Armin van Buuren van de 19e eeuw. In aanloop naar theaterfestival de Parade en de première in september speelt De Jong een tiental werkvoorstellingen.

www.toneelschuur.nl/theater/straussvogel-werkvoorstelling

THE END OF DESIRE
Jos van Kan & Ties Mellema
wo 27 mei, 20.00 uur

Orkestrale muziektheatervoorstelling voor saxofoonsolo en electronica, én een pleidooi voor gedurfd experiment en werkelijke vernieuwing. Moet de kunstenaar slechts vermaken of is er nog volop ruimte voor bevlogen experiment en oprechte overpeinzingen?

www.toneelschuur.nl/theater/end-desire

JEANNE – de opstand van de eenling
Toneelschuur Producties / Joost van Hezik
za 30 mei, di 2 t/m vr 5 jun, 20.30 uur

Een jonge kunstenares neemt in een grootschalig kunstproject de rol zich op van ‘de moderne Jeanne d’Arc’. Het project loopt volledig uit de hand en mondt uit in haar arrestatie. Eigentijdse montagevoorstelling, nu te zien in ons theater en straks op de zomerfestivals Oerol en Over het IJ.
www.toneelschuur.nl/theater-productie/jeanne

[iconbox title=”” title_align=”left” content_align=”left” layout=”boxed” bg=”#d6d6d6″ border=”#81d742″ content_color=”#000000″ align=”left” type=”vector” icon=”brankic-icon-info” icon_align_to=”box” size=”32″ ]Toneelschuur Lange Begijnestraat 9 2011 HH Haarlem
Kassa: 023 – 517 3910 (dagelijks van 13.30 – 21.45 uur)
www.toneelschuur.nl[/iconbox]

- Advertentie -