Haarlem zoekt een nieuwe burgemeester

0

Onlangs heeft burgemeester Bernt Schneiders aangekondigd dat hij met ingang van 1 september 2016 zijn werk voor Haarlem stopt. Dat betekent dat de gemeenteraad op zoek is naar een nieuwe burgemeester (m/v).

Er moeten veel stappen worden doorlopen om uiteindelijk in september een nieuwe burgervader of burgermoeder te installeren en te beëdigen. De eerste stap is het opstellen van een zogeheten profielschets, waarin staat waar de nieuwe burgemeester aan moet voldoen. De gemeenteraad wil graag dat Haarlemmers meedenken over het type burgemeester.

Geef uw mening!
Van woensdag 20 januari tot maandag 1 februari kunnen Haarlemmers via www.haarlem.nl hun mening geven over het profiel van de burgemeester. Hier kunnen zij zich opgeven voor deelname aan een korte digitale peiling in de vorm van een aantal stellingen. Heeft u vragen over deze peiling, of kunt/wilt u niet digitaal deelnemen, dan kunt u op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur, contact opnemen via telefoonnummer 14023.

Extra raadsvergadering 17 februari 2016
In de tweede week van februari zijn de resultaten van de peiling bekend. De gemeenteraad neemt de voorkeuren van de Haarlemmers mee bij het opstellen van de profielschets. In een extra raadsvergadering op woensdag 17 februari stelt de raad de profielschets vast. Mede op basis van de profielschets wordt de nieuwe burgemeester geselecteerd. Een vertegenwoordiging uit de gemeenteraad, de zogeheten vertrouwenscommissie, begeleidt de zoektocht naar een nieuwe burgemeester.

Hoe gaat het verder?
Zoals eerder vermeld, zijn er verschillende stappen in het proces om uiteindelijk een nieuwe burgemeester te installeren en te beëdigen. Via www.haarlem.nl vindt u steeds de actuele informatie.

Advertentie