Oplevering fietspaden Amerikaweg en Bernadottelaan

0

Met het aanbrengen van het laatste fietssymbool markeerden wethouder Cora-Yfke Sikkema en wijkraadvoorzitter Frank Hilterman maandag 28 november 2016 de afronding van de groot onderhoud werkzaamheden aan de fietspaden van de Amerikaweg en de herinrichting van de Bernadottelaan in Schalkwijk.

De Amerikaweg heeft een fietspad aan beide zijden in twee richtingen gekregen. Hiermee is het fietsroutenetwerk én de verkeersveiligheid verbeterd. Ook de doorstroming van het autoverkeer op de Amerikaweg is verbeterd door op twee kruispunten aparte rechtsaf stroken aan te legen.

Van de Bernadottelaan is het asfalt vernieuwd en er zijn extra parkeervakken aangebracht. De stoep is opnieuw bestraat en de straatverlichting is vervangen door duurzame LED-verlichting. De rijbaan is versmald naar 3,5 meter en aan weerszijde is een fietsstrook van 2 meter breed gekomen. De maximum snelheid is 30 km per uur geworden. De doorstroming van de bus is verbeterd door de Bernadottelaan als voorrangsweg in te richten.