Voorjaarsevenement voor de echte tuinliefhebber

0

Op zaterdag 22 en zondag 23 april 2017 vindt in de historische Haarlemse Stadskweektuin het grote jaarlijkse Voorjaarsevenement plaats. Deelnemers bieden een bijzonder sortiment planten, heesters, zaden, tuinmaterialen en onderhoudsproducten aan voor de sier-, moes-, balkon- en daktuin. Het duurzaam tuinieren staat centraal.

Op het evenement de vergroening van de particuliere buitenruimte tot doel. Tuinen maken immers een substantieel deel uit van het groen dat wij nog hebben, vooral in de verstedelijkte gebieden. Er zijn dan ook geen bubbelbaden, geen tuinkeukens, geen terrarsverwarmingen, brocante, tuinschilderijen of andere sierelementen voor de tuin. Maar wel planten in veel, heel veel bijzondere soorten voor de sier en de moestuin, voor het balkon of dakterras.

Daarnaast zijn er ook deelnemers met milieuvriendelijk tuinhout, hand gesmeed sierhekwerk en rozenbogen, mooi hoogwaardig gereedschap en met minuscuul kleine beestjes ter bestrijding van plaagbeestjes. Andere standhouders geven bemestings- en verzorgingsadviezen en verkopen het benodigde materiaal. Ook de ‘wilde dieren’ rond de woning, denk aan tuinvogels, vlinders en egels, krijgen aandacht. De meeste soorten zijn welkome gasten. Voor sommige van hen zijn zomer- en winterverblijven verkrijgbaar en informatie(folders) over hun leefgewoontes. Neem wel zelf tassen mee voor de aankopen.

Kinderactiviteiten en horeca
Enkele deelnemers bieden een activiteit aan voor kinderen. Daarnaast zijn er in de Stadskweektuin een kleine speeltuin, een kabouterpad en een dierenweide. Het is een evenement voor het hele gezin. Wie moe en hongerig is geworden van het ‘tuinshoppen’, kan bij een horecabedrijf terecht dat op het terrein gevestigd is en bij enkele deelnemende duurzame cateraars. Een gezellig terras biedt de mogelijkheid om het gekochte te nuttigen.

Info
Het tuinevenement wordt georganiseerd door Natuur- en Milieueducatie Haarlem en vindt plaats in de Haarlemmer Kweektuin, gelegen aan de Kleverlaan 9. Op beide dagen is het evenement tussen 11.00 uur en 16.00 uur gratis toegankelijk voor het publiek.

Ruime parkeergelegenheid vindt men in de nabij gelegen Cronjé-garage. Voor meer informatie kunt u bellen naar NME-Haarlem: telefoon: (023) 511 47 02.

Advertentie