Bevrijdingsrun: Vrijheid geef je door

0

Bevrijdingspop Haarlem organiseert op dinsdagavond 4 april 2017 (4/4) samen met Runnersworld Haarlem en MYLAPS de Bevrijdingsrun, een funrun met start en finish in de Haarlemmerhout. De loop is ruim 6 kilometer lang en kan zowel individueel worden afgelegd als in teams van drie personen.

De Bevrijdingsrun 2017 is geen wedstrijd, maar een loop waarbij gezamenlijk of individueel een prestatie wordt nagestreefd. Naast dit sportieve aspect wordt in de estafette figuurlijk de vrijheid doorgegeven. Ook vraagt de organisatie de deelnemers om in maximaal drie regels op te schrijven wat vrijheid voor hen betekent. Deze teksten zijn op 4 april te zien in het start-/finishgebied en worden tevens geprojecteerd tijdens Bevrijdingspop 2017.

De kosten voor deelname bedragen 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor jeugd onder de 18 jaar. Alle deelnemers ontvangen een speciaal Bevrijdingsrun T-shirt.

Info
Bevrijdingsrun van Stichting Bevrijdingspop
Verzamelen vanaf 19.30 uur, warming-up om 20.15 uur en startschot om 20.30 uur
Start & finish in de Haarlemmerhout
Jeugd en volwassenen, in groepen van 3 lopers of individueel
6 kilometer

Categorieën

  • Jeugd (onder de 18 jaar): estafette of individueel
  • Volwassenen: estafette of individueel
  • Bedrijfsteams estafette

Kosten
10 euro voor volwassenen, 5 euro voor jeugd (inclusief Bevrijdingsrun T-shirt)
Aanmelden kan via Bevrijdingspop.nl.

Bevrijdingspop Haarlem
Bevrijdingspop Haarlem is het oudste bevrijdingsfestival van Nederland. Onder het thema Vrijheid is niet vanzelfsprekend wordt aandacht geschonken aan het herdenken en vieren van onze vrijheid. Het feit dat we in ons land in vrijheid mogen leven, verdient meer aandacht dan alleen op 5 mei. Daarom organiseert Bevrijdingspop Haarlem in de aanloop naar het Bevrijdingsfestival een aantal vrijheidsevenementen. Op 1 januari (1/1), 2 februari (2/2) en 3 maart (3/3) vonden de Bevrijdingsduik, het Bevrijdingsdebat en de Bevrijdingswandeling plaats. De Bevrijdingsrun is de laatste in een reeks van vier evenementen rondom het thema richting de 37e editie van Bevrijdingspop op 5/5 in de Haarlemmerhout.

Advertentie