Ook in 2018 Texel Big Day, vogelrace voor het goede doel

0

Inschrijving voor Texel Big Day nu geopend

Op 12 mei 2018 organiseren Nationaal Park Duinen van Texel, Vogelinformatiecentrum Texel en partners voor het tweede jaar de Texel Big Day. Teams van vogelaars en natuurliefhebbers proberen op Texel in 24 uur zoveel mogelijk vogelsoorten te zien. De teams verplaatsen zich alleen op de fiets of lopend. De vogelrace is een spannend event midden in de prachtige natuur van het eiland Texel. Het goede doel dit jaar: de huiszwaluw.

Goede doel 2018: de huiszwaluw
In 2017 werd het mooie bedrag van 7.517,35 euro opgehaald voor de bedreigde broedvogels op de Texelse stranden. In 2018 haakt Texel Big Day aan bij het Jaar van de huiszwaluw van Sovon en Vogelbescherming Nederland. In de afgelopen 40 jaar is de Nederlandse populatie huiszwaluwen met 70% afgenomen. Met het opgehaalde geld zorgt Stichting Texel Vogeleiland voor goede voorlichting over de huiszwaluw en maatregelen om de huiszwaluw op Texel te ondersteunen.

Doe ook mee!
Teams van vogelaars en natuurliefhebbers kunnen zich nu aanmelden om een dag vogels te kijken voor het goede doel. Van vrijdag 12 mei middernacht tot zaterdag 13 mei middernacht, hebben ze de tijd zoveel mogelijk verschillende vogels te zien of te horen. De sfeer op de dag zelf, de kameraadschap tussen vogelaars en de bijdrage aan het goede doel zijn allemaal goede redenen om mee te doen. Alle teams krijgen ondersteuning bij sponsoring en promotie, en advies om zo veel mogelijk soorten te zien. Ook deelnemers zonder team kunnen zich aanmelden. Ga voor aanmelding en meer informatie naar www.texelbigday.nl.

Wadden Vogelfestival
De Texel Big Day wordt georganiseerd in het kader van het Wadden Vogelfestival op 12 en 13 mei 2018 en de Nationale Vogelweek van 12 t/m 20 mei 2018. Lees meer op www.waddenvogelfestival.nl.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)