Werkt uw bloedglucosemeter goed?

Dinsdag 10 april 2018, 13.30 - 17.00 uur

0

Heeft u diabetes mellitus (suikerziekte), gebruikt u insuline en controleert u uw bloedglucosemeter zelf met een bloedglucosemeter? Als de meter afwijkt, krijgen uw arts en u verkeerde uitslagen. Het medicijnbeleid wordt dan op die verkeerde uitslagen gebaseerd, waardoor u een te hoge of te lage bloedglucosespiegel kunt krijgen. Daarom is het belangrijk om uw bloedglucosemeter én de manier waarop u het bloedmonster afneemt regelmatig te laten controleren.

Waar en wanneer

Dinsdag 10 april 2018
13.30 – 17.00 uur

Spaarne Gasthuis Haarlem Noord
Vondelweg 999
2026 BW Haarlem

U bent van harte welkom op deze dag. U hoeft zich niet vooraf aan te melden. Neem wel uw meter met strips en toebehoren mee.

De controle

  • Diabetesverpleegkundigen van het Spaarne Gasthuis en van Zorgbalans, medewerkers van Atalmedial, de apotheken en fabrikanten van bloedsuikermeters zijn aanwezig om u te helpen.
  • U meet uw eigen bloedglucosespiegel met de meegebrachte bloedglucosemeter.
  • De diabetesverpleegkundigen kijken of u goed prikt en of u de meting op de juiste manier uitvoert.
  • Daarna neemt een medewerker van Atalmedial uit hetzelfde bloedmonster bloed af en worden de twee uitslagen vergeleken. Wanneer de uitslagen te veel verschillen, doen u en de medewerker van AtalMedial een nieuwe meting.
  • Vervolgens wordt uw meter goed- of afgekeurd. Wanneer uw meter wordt afgekeurd, krijgt u een verwijzing voor de diabetisch verpleegkundige of fabrikant voor een nieuwe meter.

Informatie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met de afdeling patiëntenvoorlichting op telefoonnummer (023) 224 1060.