U2 tribute band in Patronaat

Een avontuur op zondagmiddag met twee bands in Haarlems poppodium

4

Op 8 april speelt ‘ONE – The U2 Experience’ in het Haarlemse Patronaat. Het is dé U2 live beleving die Nederland kent. Na optredens in België en Nederland, doet de band nu Haarlem aan. Alle hits en minder bekende U2-nummers komen voorbij in een zinderend concert op deze zondagmiddag. En wat het zo bijzonder maakt, is dat de band ONE een vrouwelijke Bono heeft.

De mannen en vrouw van ‘ONE The U2 Experience’ hebben sinds de oprichting in 2014 al heel wat mijlpalen bereikt. Ze hebben op een aantal gerenommeerde clubpodia in Nederland gestaan. Bandlid en bassist Romeo Doekhi benaderde de twee kersverse Haarlemse producenten Hans Goes en Alain Timmers. “Hans en Alain kennen de weg in de Haarlemse popscene goed en zorgen ervoor dat wij in het Patronaat staan,” zegt hij. “We willen graag het Haarlems publiek onze typische U2 sound laten ervaren.

Vrouwelijke Bono
Met een zangeres als front man onderscheidt ONE zich van andere U2 tribute bands. “Ja, onze leadzanger is een vrouw, Monique. Zij mag zich met recht de vrouwelijke Bono noemen,” vertelt Romeo vol trots. “Er staat dan wel een vrouw te zingen, toch klinkt het helemaal te gek. De meeste doorgewinterde U2 fans waren vooraf nog sceptisch over een female-fronted U2 tribute. Maar na afloop moest men concluderen dat men onder de indruk is geraakt.

Niet voor niets heeft de band de regio finale behaald van de meest prestigieuze coverband competitie van Nederland The Clash Of The Coverbands. ‘ONE The U2 Experience’ heeft die unieke, authentieke benadering van de U2 sound. Dit gecombineerd met een energieke presentatie en gepassioneerd samenspel maakt dat de bezoeker een échte U2 ervaring beleeft. Ervaren muzikanten uit de regio Monique Hendriks-Kee (zang), Emilio Bamio (gitaar en backing), Frank Feenstra (drums), Romeo Doekhi (basgitaar en backing) hebben hun sporen verdiend in vooraanstaande regionale bands. Op 8 april spelen zij bekend, maar ook onbekend werk van de Ierse rockgroep.

Met ‘Herb’s Excellent Adventure’ is een opvallend voorprogramma gecontracteerd. Ruim twintig jaar na de oprichting, draait het bij Herb’s Excellent Adventure nog maar om één ding: de onderlinge chemie, die er telkens weer voor zorgt dat er spannende nieuwe liedjes geboren worden. Nummers waarmee de bandleden elkaar en zichzelf blijven verbazen, en die ze eens in de zoveel tijd willen delen met anderen.

Info
Het concert ‘ONE The U2 Experience’ én ‘Herb’s Excellent Adventure’ is op 8 april in Patronaat en start om 15.00 uur. De deuren gaan open om 14.30 uur. Tickets: www.patronaat.nl of aan de kassa van het Patronaat, Zijlsingel 2 te Haarlem.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)

4 REACTIES

Comments are closed.