Kinderen de baas in jarige Toneelschuur tijdens “Kids Take Over!”

0

Op zondag 17 februari 2019 nemen kinderen de Toneelschuur en Filmschuur over: tijdens KIDS TAKE OVER! verwelkomen zij het publiek, verkopen en scannen ze de kaarten, staan ze achter de bar, hangen ze de jassen op in de garderobe, wijzen ze het publiek hun plek en trakteren ze iedereen namens de jarige Toneelschuur.

De Toneelschuur viert dit theaterseizoen haar 50e verjaardag en in februari wordt de theater- en filmprogrammering voor kinderen t/m 12 jaar in het zonnetje gezet. Vijftig kinderen kunnen deelnemen aan KIDS TAKE OVER! en krijgen daarmee een uniek kijkje achter de schermen. Via de website van de Toneelschuur kunnen ze een plek boeken voor een KIDS TAKE OVER!-activiteit. KIDS TAKE OVER! is de start van een voorjaarsvakantie vol feestelijke activiteiten.

De hele voorjaarsvakantie (zo 17 t/m zo 24 feb) kunnen kinderen genieten van verschillende voorstellingen en films en bieden de Toneelschuur en Filmschuur tevens verschillende filmworkshops aan, zoals een workshop Stop Motion en een workshop Spring in je tekening. In de foyer vinden elke dag knutselactiviteiten plaats, zoals het bouwen van een hologram piramide, en natuurlijk ontbreekt de razend populaire Springende Spruiten Disco niet.

Op zondag 17 februari draait in de Filmschuur de prachtige animatiefilm Ernest & Célestine Winterpret (4+). Na afloop organiseren kinderen een vraaggesprek met twee stemacteurs uit de film en met het publiek. In de bibliotheek van de Toneelschuur kunnen de allerkleinsten genieten van de theatervoorstelling In de kelder staat een huis (2+) van Tg.

Winterberg, waarin een avontuurlijke muis honderd en één bijzondere avonturen beleeft in haar kelder. Jong Korzo Producties danst in de kleine theaterzaal Jij bent ‘m (6+), een sportieve dansvoorstelling gebaseerd op het aloude tikkertje. En in de grote theaterzaal kan je genieten van het kleurrijke en uitbundige Hallo Familie (8+) van Maas Theater en Dans; een wonderlijk warme voorstelling over familie, met veel grappige en onverwachte gasten. De dag wordt afgesloten met de gratis toegankelijke Springende Spruiten Disco (AL) in het Toneelschuurcafé.

Van maandag 18 t/m vrijdag 22 februari kunnen kinderen dagelijks deelnemen aan twee workshops. In de workshop Stop Motion (8+) leren kinderen hun eigen animatiefilm te bedenken en te maken, in de workshop Spring in je tekening (7+) spelen ze een filmverhaal in zelfgemaakte tekeningen. In de foyer van de Toneelschuur en Filmschuur kunnen kinderen gratis meedoen aan de workshop Hologram Piramide (6+), waarin ze een hologram-piramide maken en daarmee een 3D-projectie van hun eigen hoofd boven een telefoon toveren. De winterse film Ernest & Célestine Winterpret (4+) draait dagelijks in de voorjaarsvakantie en op woensdag 20 februari om 15.00 uur speelt ROSE Stories de humoristische theatervoorstelling Noumi, zusje zeven (5+), over het meisje Noumi dat in een krap huis tussen zes ouders zussen een geheim probeert te bewaren.

Kaarten voor alle voorstellingen, films, workshops en KIDS TAKE OVER! zijn verkrijgbaar via www.toneelschuur.nl of telefonisch op 023-5173910.

Onder het motto ‘Toneelschuur: vijftig jaar vooruit’ viert het Haarlemse theater van oktober 2018 t/m mei 2019 samen met het publiek haar vijftigste verjaardag. Na de jeugdprogrammering in februari, zet de Toneelschuur in maart de dansprogrammering in het zonnetje, in april de voorstellingen van Toneelschuur Producties en in mei de film. Het volledige jubileumprogramma is te vinden op www.toneelschuur.nl/jubileum.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)