Freek de Jonge krijgt masterclass van Brigitte Kaandorp

Brigitte Kaandorp en Freek de Jonge openen met een wederzijdse masterclass ‘De Week van Freek’ in de Stadsschouwburg Haarlem

0

Op vrijdag 14 juni a.s. opent Freek de Jonge samen met Brigitte Kaandorp op meesterlijke wijze De Week van Freek in de Stadsschouwburg Haarlem. Tijdens een masterclass stellen zij zich kwetsbaar op om van elkaar te leren en dat ook nog eens in een vermakelijk jasje.

Een unieke avond met twee cabaretiers die nooit eerder met elkaar op het podium hebben gestaan. Ze gaan zingen, praten over het vak, improviseren en ze geven elkaar tips. Deze avond is het begin van een week met gevarieerde programma’s van Freek de Jonge. De Week van Freek loopt tot en met zaterdag 22 juni en is de afsluiter van het feestseizoen honderdjaar Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem.

Divers programma in De Week van Freek
Freek de Jonge heeft zich in de afgelopen 50 jaar ontwikkeld tot een veelzijdig kunstenaar en alle aspecten komen aanbod tijdens De Week van Freek. Het belooft een vrolijke en gevarieerde week te worden met muziek, cabaret, masterclass en meer. De week start op vrijdag 14 juni met twee cabaretiers die nog nooit eerder met elkaar op het podium hebben gestaan. Een omgekeerde masterclass waarin Freek de Jonge ‘les’ krijgt van Brigitte Kaandorp. Dat belooft een avond vol liedjes, veel grappen én praten over het vak van cabaretier.

Op zaterdag 15 juni gaat Freek zijn nieuwe solovoorstelling De Suppoost in Haarlem in première. Hierin vertelt hij als vanouds hilarische verhalen en verbindt het heden aan zijn verleden. Op zondag 16 juni in de middag is in de kleine zaal Philharmonie een literaire ontmoeting met schrijver Jan Brokken met Maurits Fondse op piano. Freek bewondert Jan om zijn werk en ze zullen praten over hoe je in deze tijd nog kunt verdwijnen in je fantasie. Op dinsdag 18 juni een voorstelling met favoriete conferences en verhalen uit zijn oeuvre, De Verhalen van Freek. Uit een lijst met klassiekers zoals ‘De spin’, “” en ‘Het kistje’, maar ook recenter werk, mag het publiek vooraf kiezen welke verhalen Freek op het toneel brengt. Op woensdag 19 juni zet Freek de spot op zijn vrouw Hella de Jonge, die haar artistieke talent voor het grootste gedeelte inzette voor zijn carrière. Een intieme avond in de Philharmonie met muziek van harpiste Lavinia Meijer. Op 20 juni 1969 was in Haarlem de première van Neerlands Hoop in Bange Dagen, het eerste professionele cabaretprogramma van Bram Vermeulen en Freek de Jonge. Neerlands Hoop was rebels, anarchistisch en energiek met taalgrappen, visuele acts en veel muziek en dat in een moordend tempo. Op donderdag 20 juni brengt Freek daarom een ode aan deze roemruchte jaren, met liedjes, conferences en een live band. Op zaterdag 22 juni een feestelijke avond met een groot orkest in de Grote Zaal van de Philharmonie. Tijdens Freek in Concert komen songs langs zoals ‘Mannenwereld’ en ‘Als je me nu nog niet kent.’ Een mooie afsluiter van De Week van Freek en het laatste programma van het jubileumseizoen in Haarlem!

Info
Wat: De Week van Freek
Waar: Haarlem Stadsschouwburg (Wilsonsplein 23) & Philharmonie (Lange Begijnestraat 11)
Wanneer: vrijdag 14 t/m zaterdag 22 juni 2019
Informatie en kaartverkoop: www.theater-haarlem.nl/deweekvanfreek

Programma’s in De Week van Freek

  • 14 juni Masterclass, Freek krijgt ‘les’ van Brigitte Kaandorp (Stadsschouwburg)
  • 15 juni De Suppoost, Landelijke première van nieuwe solovoorstelling (Stadsschouwburg)
  • 16 juni Literaire middag met schrijver en domineeszoon Jan Brokken, muziek van pianist Maurits Fondse (Philharmonie, kleine zaal)
  • 18 juni De verhalen, favoriete conferences gekozen door het publiek (Stadsschouwburg)
  • 19 juni Hella ontmoet Freek met muziek van harpiste Lavinia Meijer (Philharmonie, kleine zaal)
  • 20 juni Neerlands Hoop in Bange Dagen 20 juni 1969 – 20 juni 2019 (Stadsschouwburg)
  • 22 juni Freek in Concert – Parlando2, Freek met orkest (Philharmonie, grote zaal)