De Pletterij is weer open

0

De Pletterij is deels weer open voor publiek. Het programma van juni is in de zaal beperkt toegankelijk, maar is voor iedereen te volgen via de livestream, Facebook en Youtube.

De maand juni staat in het teken van ‘Haarlem na de crisis’. Hoe denken Haarlemmers dat hun stad eruit zal zien na de corona- crisis? Maandag 8 juni om 16 uur start een serie interviews die Geja Sikma voor de Pletterij en NH Nieuws heeft gemaakt over dit onderwerp. De serie wordt vervolgd op de donderdagen.

Op dinsdagavond 16, 23 en 30 juni presenteert de bibliotheek Schalkwijk samen met de Pletterij het werk van verschillende Schalkwijkse groeperingen. Te volgen via de website van de Pletterij en de bibliotheek, evenals op Facebook en Youtube.

Jan Hoekema vervolgt zijn serie ‘Goede gesprekken’ op de woensdagmiddagen, aanvang 16 uur.

Ook zijn er weer concerten. Op woensdag 10 juni is om 20 uur een optreden van Zea en Oscar Hoogland. De concerten zijn voor een beperkt publiek live te bezoeken, maar kunnen daarnaast live/realtime worden meegekeken voor wie een kaartje heeft gekocht.

En ten slotte hervat de Pletterij op donderdagvond 25 juni de nieuwe filmhuis-serie “FilmCafé De Onderstroom” met de cultfilm The Holy Mountain van Alejandro Jodorowsky.

10 JUNI: CONCERT: ZEA & OSCAR HOOGLAND
Het optreden duurt ongeveer 45 minuten. Er zijn slechts 12 zitplaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij. Wie een kaartje aanschaft kan ook live meekijken via een speciale link. Kaartjes zijn vanaf 7,50 euro om de musici een redelijke vergoeding te bieden.

Op de website staat hoe je een kaartje kunt aanschaffen en betalen. Bij ontvangst van de betaling ontvangt iedereen een bevestigingsmail. Op de dag van het concert krijg je een YouTube link. Woensdag vanaf 19.50 uur, tien minuten voor aanvang, is de stream beschikbaar.

Oscar Jan Hoogland is een leerling van pianist, componist en oprichter van het ICP orkest Misha Mengelberg. Diens invloed hoor je terug in Hooglands manier van spelen en componeren: serieus, maar ook humoristisch. Hij kleedt stukken muzikaal uit en bouwt ze vervolgens weer op, en doet vooral wat de luisteraar niet verwacht.

ZEA – Arnold de Boer – komt uit het Friese Makkum. Hij begon zijn muzikale carrière op trompet bij de lokale harmonievereniging. Toen hij naar Amsterdam verhuisde stapte hij over op gitaar en raakte geïnteresseerd in alternatieve pop- en rock en Afrikaanse muziek. Hij kwam in contact met jazz- en impromusici, ging albums produceren en verwerkte al deze stijlen in zijn eigen muziek. In 2009 verving hij G.W. Sok als zanger van The Ex.
Oscar Jan en Zea treden regelmatig samen op en maakten het album Summing met deels geschreven, deels geïmproviseerde muziek.

16 JUNI: DE BIBLIOTHEEK PRESENTEERT SCHALKY TALKY UNLOCKED
Theatergezelschap de Blauwe Kom en haar gasten creëren een cocktail vol verhalen met als hoofdingrediënten muziek, poëzie en spoken word. Met: De Blauwe Kom, MacHielo, Arie van der Kwaak en Christine Peursum.

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland en de Pletterij slaan de handen ineen voor een zomerprogramma waarin creatieve Haarlemmers centraal staan. De Blauwe Kom is onderdeel van het Meemaakpodium Schalkrijk, een platform waar evenementen worden georganiseerd voor en door de wijk in de Bibliotheek Schalkwijk. Te zien via de site van de bibliotheek en de Pletterij, Facebook en Youtube op dinsdag 16 juni om 20 uur. Ook afleveringen op 23 en 30 juni.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)