Volop discussie en muziek in de Pletterij

0

Centrum De Pletterij staat ondanks de culturele lockdown niet stil. De komende weken wordt er volop gedebatteerd en muziek gemaakt. Alles is gratis en live te volgen via de website van de Pletterij!

Op vrijdag 2 april start de marathon-interviewserie van Jan Hoekema, die gedurende 39 weken praat met Haarlemse gemeenteraadsleden op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen. Op 2 april wordt het spits afgebeten door Jacques Amand van Trots Haarlem.

Zondag 4 april begint een maandelijkse serie waarin muziekjournalist Peter Bruyn in gesprek gaat muzikanten. En woensdag 7 april is er een debat over het veelvuldig in de fout gaan van de (landelijke of lokale) overheid.

Gesprekken met raadsleden
De interviewserie van Jan Hoekema is elke vrijdag van 16.00- 16.30 uur. Gespreksonderwerpen: de corona-epidemie, de Haarlemse politieke actualiteit en de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. De raadsleden zijn op alfabetische volgorde uitgenodigd. De interviews worden live-gestreamd en zijn als podcast terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.

Muziekpraat
Muziekpraat heet de nieuwe serie gesprekken tussen journalist Peter Bruyn en musici. Zondag 4 april is van 16 tot 16.30 uur het eerste interview met als gast drummer Martin van Duynhoven. Aan de hand van muziekfragmenten gaat het gesprek over diens muziek, invloeden, smaak en voorkeur, techniek, anekdotes en wat er meer voorbij komt.
Van Duynhoven is een gerenommeerde jazzdrummer en percussionist uit de bebopgeneratie van de jaren zestig en zeventig. Hij speelde onder meer met Chet Baker, Frank Wright, Dexter Gordon en Willem Breuker. Ook maakte hij deel uit van het Theo Loevendie Kwartet en had tot 1984 zijn eigen Martin van Duynhoven Percussie Ensemble. In 1984 ontving hij de Boy Edgar-prijs.

Het meekijken met het gesprek via de website, YouTube of FaceBook is gratis.

Falende overheid
Dinsdag 7 april is in de Pletterij van 19 tot 20 uur een debat over het functioneren van de overheid. Waarom gaat daar zoveel mis in de organisatie en de uitvoering?
Nederland leek een goed georganiseerd land. Maar dat beeld is de laatste tijd gekanteld door de toeslagenaffaire, de warrige aanpak van de corona-epidemie, de falende jeugdzorg, en recent de organisatorische missers tijdens de Tweede Kamerverkiezing in Haarlem. Wat ligt hieraan ten grondslag en wat is er nodig om de zaak op orde te krijgen?
Oud-gedeputeerde Sacha Baggerman (PvdA) en politiek redacteur Marlies Vording van Haarlems Dagblad praten hierover met Jan Hoekema (D66), oud-Tweede Kamerlid en oud- burgemeester.

Het meekijken met het gesprek via de website, YouTube of FaceBook is gratis.

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelKadastergegevens kustzone Noord-Holland uit 1832 staan online
Volgend artikelBroodfonds: solidariteit in een nieuw jasje
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.