Schuur presenteert filmprogramma Koreans do it better

De beste Koreaanse films in 9 afleveringen

0

Vanaf woensdag 13 april presenteren we samen met CinemAsia Film Koreans do it better, een filmprogramma waarin we de beste Koreaanse films vertonen aan de hand van de negen afleveringen van het succesvolle Squid Game, met bij elke film een begeleidende inleiding.

Koreaanse film is hot! Na het internationale succes van de hitserie Squid Game en de grote Oscarwinnaar van 2019 Parasite, vonden wij het tijd een heel programma hieraan de wijden. We laten de negen beste Koreaanse films zien in negen afleveringen, waarin we de wortels van Squid Game in de Koreaanse filmgeschiedenis verkennen.

Bekijk het hele programma op www.schuur.nl/koreans

Wat zit er achter dit succes en welke weg heeft de Koreaanse filmindustrie moeten afleggen om hier te komen? Net als in de successerie vertellen we in 9 afleveringen een verhaal over Koreaanse cultuur, de samenleving, de recente ontwikkelingen in het land. En laten we vooral films van nieuwe Koreaanse meesters, zoals Park Chan-Wook, Lee Chang-Dong en Bong Joon-Ho. Voorafgaand aan elke film vindt er een inleiding plaatst waarin het thema uit de film wordt uitgelegd

 

 

 

- Advertentie -