Nederlandse kampioenschappen kegelen in Haarlem

0
Skittles Entertainment Recreation  - LubomirKasl / Pixabay
LubomirKasl / Pixabay

Op zondag 10 april vinden in het gebouw van de Haarlemse Kegelbond aan de Haarlemse Rijksstraatweg 359 de persoonlijke kampioenschappen kegelen van Nederland plaats. 12 Dames en 28 heren binden met elkaar de strijd aan om de resp. titels.

Het belooft een enorm spektakel te worden want alle nationale toppers komen naar de Haarlemse banen en zijn er op gebrand om de titel die Marissa Tervoert (Winterswijk) en John van de Meulen (Groningen) in 2019 behaalden over te nemen. Vanwege Corona heeft deze titelstrijd in 2020 en 2021 niet plaats kunnen vinden, het zal dus nog wat onwennig zijn in de eerste ronde maar daarna worden er heel veel hoge scores verwacht.

De Haarlemse Kegelbond is er bijzonder trots op dat zij de eer heeft gekregen om dit kampioenschap te mogen organiseren, de laatste keer dat de HKB dit festijn mocht organiseren was in 1974 toen de ballen nog werden geworpen in de Tempeliersstraat.

Uw interesse gewekt? Kom dan een kijkje nemen en u zult versteld staan van de prestaties van al deze toppers. De wedstrijd begint zondag 10 april om 10:00 uur en rond 16:00 uur zal bekend zijn welke dame en heer zich een jaar lang Kampioen van Nederland mag noemen.

 

 

 

- Advertentie -