De Bibliotheek Haarlem Centrum is vernieuwd. Vanaf 1 augustus stappen bezoekers een verbeterde bieb binnen. Het voelt niet alleen gezelliger, maar je kunt alles ook makkelijker vinden.

Hoewel de werkzaamheden aan de buitenkant nog even doorgaan – het gebouw wordt verduurzaamd in opdracht van de eigenaar, Gemeente Haarlem – is de Bibliotheek van binnen al veranderd. Zo is de leenapparatuur een stuk moderner en veel boeken en meubels staan op een nieuwe plek.

De maatschappelijke functie van de Bibliotheek wordt steeds belangrijker. We bieden essentiële dienstverlening. Door een groot deel van de collectie (zo’n 50.000 titels!) anders in te delen, is er veel meer ruimte gekomen om rustig te zitten, om te werken, studeren of om hulp te krijgen op het gebied van taal én digitaal. Denk bij die laatste bijvoorbeeld aan het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Ook is er een multifunctioneel podium gekomen voor activiteiten.

De grote servicebalie bij de ingang is verdwenen. Medewerkers lopen nu actief rond om je te helpen. We zijn trots dat de boekenbieb zo tegelijk meer een mensenbieb wordt!

Gezellige zitjes
De fictieboeken voor volwassenen zijn niet langer ingedeeld in aparte genres, maar op alfabetische volgorde. Dat maakt boeken makkelijker vindbaar. Een thriller van John Grisham vind je nu naast een roman van Arnon Grünberg. Door de nieuwe opstelling van de boekenkasten is er meer ruimte voor gezellige zitjes tussen de boeken. Hier kun je even lekker neerploffen met een nieuwe vondst.

De kinderboeken vind je op dezelfde plek als voorheen, bij binnenkomst links. Maar de boeken voor de jeugd vanaf 12 jaar zijn vanuit de kelder naar de begane grond verhuisd. Deze sectie heet nu Young Adult en heeft zijn eigen ‘huiskamer’ gekregen tussen de kinderboeken en die voor volwassenen in. Ook de leestafel en de kranten en tijdschriften hebben een nieuwe, lichtere plek.

Kortom, de Bibliotheek Haarlem Centrum is vanaf 1 augustus een nóg fijnere plek voor inspiratie, kennis en ontmoeting!

DATUM & TIJDSTIP: 1 augustus 2022 10:00 uur opent de vernieuwde Bibliotheek Haarlem Centrum haar deuren weer voor publiek.

LOCATIE: Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32, 2011XP Haarlem

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie