Korte film Ontspoord wint 18de editie van Shoot Your Shot #, de filmcompetitie van de Schuur

0
Fotografie: Franklin van der Erf.
Fotografie: Franklin van der Erf.

Lois Vecchi heeft de eerste prijs in de wacht gesleept met haar korte film Ontspoord tijdens de feestelijke finale van Shoot Your Shot #18 op zondag 11 december. De film Jong geleerd, oud gedaan van Fien van Vliet, Tobias Aalbers en Zara van Oosterhout ging er met de tweede én publieksprijs vandoor. De animatiefilm Fish? Pls? van Saina Han en Pepin Steenkamp won de derde prijs.

De winnende films zijn te zien op www.shootyourshot.nl.

Tijdens de feestelijke finale werden de negen finalefilms vertoond en vertelden alle makers in een kort interview iets over hun film. Het aanwezige publiek kon stemmen op hun favoriet. De jury, bestaande uit filmprofessionals Zoë Love Smith (acteur), Vincent Tilanus (regisseur en scenarist), Alexander Zwart (filmjournalist) en Josephine Moes (Schuurjongere), reikte de prijzen uit aan de winnaars.

De jury over de winnende film: “Na het zien van Ontspoord waren we even stil. Deze film roept zo veel vragen op en gaat van hectiek naar verstilling en terug. In een paar penseelstreken zet het een extreem naargeestige sfeer neer. Je snapt het niet meteen maar je weet dat er iets bijzonders is gebeurd. Daardoor wil je deze film eigenlijk meteen opnieuw zien.”

De winnende korte film Ontspoord wordt van donderdag 15 t/m woensdag 21 december vertoond als voorfilm bij alle films in de Schuur. De winnaars krijgen daarbij een waardebon van Open Studio ter waarde van €500. Jong geleerd, oud gedaan is op 21 december als voorfilm te zien bij Wild at Heart.

Fotografie: Franklin van der Erf.
Fotografie: Franklin van der Erf.

Shoot Your Shot # is een korte filmcompetitie voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar, met dit jaar het thema Stiekem. Shoot Your Shot # geeft jonge filmmakers al achttien jaar de kans om hun talenten te ontwikkelen op het gebied van het maken van een film. Vele professionals maakte hun eerste stappen in de filmwereld door deel te nemen aan Shoot Your Shot #, zoals acteur Thomas Höppener en regisseur Ena Sendijarevic. Ter voorbereiding volgden de deelnemers van deze editie een workshop van Zara Dwinger en twee workshops van Davey Driessen, een montageworkshop en een workshop over het filmen met je mobiel.

 

 

 

 

 

- Advertentie -