De politie heeft woensdag 4 juli een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats buiten heterdaad aangehouden in verband met een reeks auto-inbraken in verschillende parkeergarages in Haarlem. De man wordt ervan verdacht dat hij afgelopen maanden tientallen auto’s zou hebben opengebroken.

In de periode van 28 april tot en met 19 juni werden twee parkeergarages aan de Zijlvest en Wagenmakerslaan geteisterd door tientallen auto-inbraken. Veelvuldig werden de ramen van auto’s ingeslagen en spullen uit de voertuigen weggenomen.

De verdachte heeft op meerdere plekken, waar auto’s zijn opengebroken, bloed achtergelaten. Door middel van DNA-onderzoek is de verdachte nu te koppelen aan dertien auto-inbraken. Echter zijn er de afgelopen weken tientallen auto-inbraken geweest verdeeld over twee parkeergarages. Of al deze zaken te koppelen zijn aan de verdachte moet onderzoek gaan uitwijzen.

Er is door de eigenaren van de parkeergarages extra surveillance ingeschakeld.

 

 

 

 

 

- Advertentie -