Vrijwillige gastheren en -dames gezocht voor Huis Leyduin

0

Buitenplaats Leyduin in Vogelenzang is een groene oase met een rijke historie. Landschap Noord-Holland zoekt per direct vrijwillige gastheren en -dames uit de omgeving voor het ontvangen van bezoekers in Huis Leyduin.

Als vrijwilliger ontvangt u bezoekers in Huis Leyduin tijdens vergaderingen, huwelijksceremonies, recepties en andere bijeenkomsten of openstellingen. Ooit hadden voorname families hier hun zomerverblijf. Nu kan iedereen er genieten van de vermenging van natuur en cultuur. Op de Buitenplaats Leyduin kunt u heerlijk wandelen, fietsen, picknicken of vergaderen. De Belvedère (uit 1760) is gerestaureerd, de tuinmuur en de schuren bij de moestuin zijn opgeknapt en is een levendige plek geworden en op Woestduin ligt een voormalige paardenrenbaan. Het Landschap wil in 2016 het karakteristieke Juffershuis restaureren en open stellen voor publiek, met een theeschenkerij. Op het landgoed leven allerlei dieren: spechten, boomklevers, reeën en eekhoorns.

Kleinzoon van de tuinbaas Gert de Kruif werkt hier al vele jaren met grote passie als vrijwilliger: “Het statige Huis Leyduin kent een rijk verleden en ik vertel bezoekers altijd graag over hoe de families hier leefden. Het is een vrijwilligersbaan die veel voldoening schenkt. Je telt mee in de organisatie van Landschap Noord-Holland. Belangrijk is het om een dienstverlenende instelling te hebben, plezier in het werk en oog te hebben voor de historische setting van Huis Leyduin. Probeer het! En geniet van het leven op Leyduin. De combinatie van natuur en cultuur doet mensen goed.”

Wilt u bezoekers een prettige ontvangst bieden en heeft u oog voor de rijke cultuurhistorische geschiedenis van deze buitenplaats? Dan is dit echt iets voor u! U komt in een team van enthousiaste vrijwilligers met veel liefde voor het huis en de buitenplaats. Wilt u eerst meer weten? Kijk op www.landschapnoordholland.nl/vrijwilligers/talentenbank voor de vrijwilligersvacature of bel met Tetje Falentijn 06-16689367.

Advertentie