Alice in Wonderland (8+) in Stadsschouwburg Haarlem

0

Op zondag 14 februari 2016 speelt Maas theater en dans de voorstelling Alice in Wonderland in Stadsschouwburg Haarlem. Moniek Merkx regisseert de voorstelling over het meisje Alice dat niet meer in sprookjes gelooft, maar wel een heel vreemd avontuur beleeft.

Met zeven spelers en drie muzikanten maakt Merkx een voorstelling vol verrassingen, met geheimzinnige decors en kleurrijke kostuums. Het visuele hoogtepunt van de voorstelling is hoofdpersoon Alice, die tot maar liefst 2,5 meter hoog groeit. Djurre de Haan (awkward i) zorgt voor de composities, die live uitgevoerd worden. Verder met onder andere Maud Dolsma, Romana Vrede en Rosa van Leeuwen. Alice in Wonderland is tot en met 8 april 2016 te zien in Nederlandse theaters.

Alice in Wonderland
Vreemderder en vreemderder wordt het leven voor Alice. Terwijl ze echt niet meer in sprookjes gelooft. Moe van het aardig doen, valt Alice, valt ze in de wereld van wonderlijke mensen en pratende dieren. Het horloge van het konijn tikt hartverscheurend en de kreeftenquadrille danst eindeloos.

Reis mee met Alice en ontmoet het verlegen konijn, de deftige muis, de mysterieuze kat, een wrede hoedenmaker, een huilende kokkin en een onmogelijke zesling. Welkom in Wonderland, waar niets is wat het lijkt.

In Merkx’ Alice in Wonderland wordt eeuwig feest gevierd en nemen we je mee in een absurde wereld vol geheimzinnige decors en kleurrijke kostuums. Met zeven spelers en drie muzikanten maakt ze een voorstelling vol verrassingen, live popmuziek en heel veel thee.

Spektakelachtige groei
Moniek Merkx: “Alice gaat over groeien, over veranderen. In mijn voorstelling zijn alle personages een afspiegeling van Alice zelf. Bijvoorbeeld de kat, de rode koningin (die staat voor de boze persoon in jezelf), de grijze muis en de hoedenmaker (de onaangepaste). Maar ook de huilmevrouw (“vroeger was alles beter”) en het konijn (het pure kind in jezelf). Uiteindelijk groeit Alice en komen alle personages in haar samen. Dat is de triomf van jezelf leren kennen, jezelf blijven tijdens het groeien. Als een krachtig persoon komt ze uit de strijd. Dit wordt een spektakel: Alice wordt 2,5 meter hoog.”

Info
Alice in Wonderland
Stadsschouwburg Haarlem, Wilsonplein 23, Haarlem
Reserveren: www.theater-haarlem.nl / 023 512 12 12
Aanvang: 14:30 uur
Toegang: vanaf €12,00

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)