Vrijwilligers koken voor de Rotary

0

De vrijwilligers van De Kleurrijke Keuken richten woensdagavond in wijkcentrum De Ringvaart in Schalkwijk een diner aan voor bijna 70 leden van Rotary Haarlem Oost. Dit is een benefietdiner waarvan de opbrengsten gaan naar een project waar de leden van de Rotary al kennis mee hebben gemaakt. Er zijn drie projecten genomineerd: naast de Kleurrijke Keuken zijn dat De Kas en het Ouderenreisbureau.

De Kleurrijke Keuken bestaat uit vrijwilligers met afstand tot arbeidsmarkt waaronder cliënten van Roads, InGeest en RIBW. Zij koken wekelijks op hoog niveau voor een zeer divers gezelschap bewoners uit Boerhaavewijk in wijkcentrum.

De Kas in Meerwijk helpt mensen op weg naar de arbeidsmarkt, als ondernemers, of aan een baan. En als dat nog een brug te ver is naar passend vrijwilligerswerk.

Het Ouderenreisbureau in Schalkwijk organiseert jaarlijks tientallen reisjes in de omgeving van Haarlem voor ouderen. Het wordt helemaal door vrijwilligers gerund. Zij gebruiken de rolstoelbus van DOCK waar 8 passagiers in mee kunnen. De vrijwilligers zijn kien op goedkope tripjes zoals “Een visje eten in IJmuiden” waar je geen toegang hoeft te betalen voor een attractie. Zo kan iedereen mee, ook ouderen met een krappe beurs.

Tijdens het diner wordt de ontspanning verzorgd door verschillende groepen die bij DOCK oefenen, zoals jongeren die rappen en een groep met volksdansen uit Hawaii.

De voorzitter Simon Raedts van de Rotary opent de avond en reikt halverwege de prijs uit.