Klimaatneutrale school Plein Oost feestelijk opgeleverd

0

Woensdagmiddag 22 juni vond de definitieve oplevering plaats van de klimaatneutrale Frisse School ‘Plein Oost’ in Haarlem, een van de best presterende klimaatneutrale scholen in ons land.

Na twee jaar intensieve monitoring van de gebouwprestaties en het finetunen van de technische installaties in het schoolgebouw kan gezegd worden dat ‘Plein Oost’ ook echt garant staat voor een klimaatneutraal energieverbruik.

De energievraag in de school is minimaal, dankzij onder meer drie laags glas, ledverlichting, warmteterugwinning uit ventilatielucht en een warmtepomp met warmte- en koudeopslag (WKO) in de bodem. Zonnecollectoren en zonnepanelen dekken deze minimale energievraag volledig. De zonnepanelen op het dak presteren zo goed dat deze zelfs energie terug leveren. Het schoolgebouw trekt landelijk maar ook internationaal veel belangstelling.

In 2015 was het energieverbruik 104.000 Kwh en is er 108.000 Kwh opgewekt. De gebruikers van de school en stichting Spaarnesant zijn positief over het binnenklimaat en het energieverbruik.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)