Kunstlijn Haarlem slaat handen ineen met nieuwe partners

0

Kunstlijn Haarlem gaat samenwerken met het Kunst centrum Haarlem en Haerlems Bodem. De nieuwe samenwerkingen passen volledig bij de vernieuwingen die de Kunstlijn momenteel doormaakt. Kunst centrum Haarlem toont dit jaar de overzichtstentoonstelling en vormt daarmee het centrale vertrekpunt van de Kunstlijn, die plaatsvindt op 3, 4 en 5 november 2017. Met Haerlems Bodem gaat Kunstlijn Haarlem een mediapartnership aan, waarbij beide partijen elkaar aanvullen met online content op het gebied van kunst en cultuur.

Nieuw is dat de centrale tentoonstelling al een week voor het Kunstlijn-weekeinde opent en tot twee weken na het evenement doorloopt. Bezoekers hebben hierdoor alle gelegenheid zich goed te verdiepen in het Kunstlijn-aanbod. Kunst centrum Haarlem is verheugd dit jaar de centrale tentoonstelling, met miniatuurwerkjes van deelnemende kunstenaars, te kunnen presenteren. Het is een mooie gelegenheid om het brede publiek, dat de Kunstlijn op de been brengt, te laten kennismaken met haar uitgebreide aanbod aan kunst en design.

De samenwerking met Haerlems Bodem manifesteert zich in eerste instantie op het gebied van online content uitwisseling. Kunst speelt wat beide partijen betreft een belangrijke rol in cultureel Haarlem. Kunstlijn Haarlem gaat, met haar jarenlange kennis en ervaring, voor Haerlems Bodem een relevante rol spelen in kunstredactie. Haerlems Bodem stelt de Kunstlijn in staat kunst bij een nieuwe doelgroep voor het voetlicht te brengen. Beide partijen hebben de intentie uitgesproken elkaar gedurende het hele jaar te versterken.

Nieuwe ontwikkelingen voor de Kunstlijn
Kunstlijn Haarlem is in ontwikkeling. Na 31 jaar kunnen kunstenaars uit de regio Haarlem zich niet alleen meer laten zien tijdens het succesvolle kunstevenement in november, maar gedurende het hele jaar. Onlangs lanceerde de organisatie een volledig vernieuwde website, waarop deelnemende kunstenaars en gelieerde locaties extra goed uit de verf komen. Nieuw op de site is de Kunstlijn Kunst Agenda en de publicatie van reviews, blogs en interviews door de onlangs gevormde Kunstlijn-redactie.

Kunst centrum Haarlem
Kunst centrum Haarlem aan de Gedempte Oude Gracht 119-121 bezit een brede kunstcollectie van professioneel beeldend kunstenaars. Het belangrijkste doel van Kunst centrum Haarlem is betaalbare kunst bij mensen thuis brengen. De kunstcollectie is te leen tegen een maandelijkse bedrag waarvan een deel gespaard wordt voor het kopen van kunst.

Haerlems Bodem
Het lokale mediaplatform Haerlems Bodem brengt dagelijks nieuws, actualiteiten en achtergronden voor de inwoners van de regio Haarlem. Daarbij wordt veel ruimte gegeven aan kunst, cultuur, lifestyle, politiek, uitgaan, muziek en ondernemen.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)