Expositie “Hier om te helpen” in Fotogalerie De Gang

0

In Fotogalerie De Gang is – in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis – vanaf 3 november de expositie ‘Hier om te helpen’ te zien. Deze expositie is geopend t/m 28 januari 2018. Adres: Grote Houtstraat 43, Haarlem.

Van noodhulp verlenen bij een grote ramp tot een telefoontje plegen naar een oudere, eenzame buurtgenoot. Namens het Rode Kruis verrichten tienduizenden mensen waardevol werk; allemaal vrijwillig. De vrijwilligers vormen het hart van de hulporganisatie. Fotograaf Raymond Rutting portretteerde ze. De fotoserie laat zien hoe gevarieerd het vrijwilligersbestand is: jong, oud, man, vrouw, met een grote verscheidenheid in achtergrond en afkomst.

De opening zal plaatsvinden op vrijdag 10 november om 16.00 uur in de kerkzaal van de Doopsgezinde kerk, ingang Frankestraat 24, waarbij de fotograaf geïnterviewd zal worden door journaliste Ziggy Klazes. Verder zal Daan Krom, voorzitter Rode Kruis Haarlem, een korte inleiding houden. Aansluitend kunt u tot 18.00 uur de foto’s bekijken.

Informatie over ‘Fotogalerie De Gang’
Fotogalerie De Gang is een initiatief van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem. De Gang is de oude toegang naar de Doopsgezinde kerk. Door middel van het organiseren van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen de thema’s van de buitenwereld en de thema’s binnen de kerk. Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat. Combineer het winkelen met een bezoekje aan de fotogalerie. De Gang staat in verbinding met de buren, De Wereld van Jansje (cadeauwinkel en lunchroom), een ander initiatief van de Doopsgezinde Gemeente.

Openingstijden: Maandag 12.00 – 17.00 uur; dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.30 uur.
De Gang is gratis toegankelijk en voor meer informatie kunt u terecht op www.fotogaleriedegang.nl.

Wij zijn ook op Facebook en Twitter te vinden. Bezoek onze pagina op www.facebook.com/FotogalerieDeGang of volg ons op twitter.com/FotogalerieGang.

Het Nederlandse Rode Kruis bestaat dit jaar 150 jaar. Zo lang al is het Rode Kruis de noodhulporganisatie van Nederland en daarbuiten. Met 60.000 vrijwilligers biedt het Rode Kruis hulp aan mensen in nood, zorgt ze ervoor dat mensen zichzelf kunnen helpen of leren mensen hoe zij anderen kunnen helpen. Bij afdeling Haarlem zijn 170 vrijwilligers actief in onder andere evenementenhulp, EHBO opleidingen, preventie van noodsituaties en hulp aan ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking. Voor meer informatie over het Rode Kruis zie www.rodekruis.nl. Voor meer informatie over Rode Kruis afdeling Haarlem zie www.facebook.com/rkhaarlem.

Voor meer informatie over de fotograaf zie: raymondrutting.com.