Kunst voor patiënten en bezoekers in het Spaarne Gasthuis

0

Schilderijen en fotografie

In het Spaarne Gasthuis zijn ook in 2018 weer mooie exposities van kunstenaars uit (voornamelijk) de regio te zien. Hieronder vindt u een overzicht van exposities die u in de verschillende locaties de komende tijd kunt bekijken.

Hazel Ling tm 25 januari 2018 in Haarlem Zuid
Nog heel even te zien zijn de prachtige foto’s van Hazel Ling. In haar werken is de natuur haar grootste inspiratiebron. Krakende bladeren, dansende bomen en brekende golven zijn voor haar uitgangspunten om eigen taferelen te creëren en een sfeer en emotie mee te geven. Ling: “Ik speel graag met beweging, kleur en licht en zo ‘schilder’ ik met mijn camera. Intuïtie is in het proces van groot belang en niets is dan ook gepland.” Meer info www.hazelling.nl. Locatie Haarlem Zuid, Boerhaavelaan 22.

Cor Spil tm 1 maart 2018 in Hoofddorp
Prachtig grote schilderijen van Cor Spil hangen in de polikliniekengang 63-70 in Hoofddorp. Hij laat zich vooral inspireren door de mens en de natuur om zich heen. Zijn werk is realistisch omdat hij in een schilderij graag wil zien wat het voorstelt. Zijn schilderijen hebben ook geen boodschap of diepere achterliggende gedachte. Het is wat het is. Zeker de moeite waard om eens te komen bekijken! Meer informatie: www.corspil.exto.nl, Locatie Hoofddorp, Spaarnepoort 1.

Ellen van ‘t Hof tm 1 maart 2018 in Haarlem Zuid
Ellen van ‘t Hof heeft een veelzijdig oeuvre van realistische schilderijen. Paarden, auto’s, boten, portretten, bloemen, eigenlijk alles heeft zij al geschilderd. Het liefst schildert zij met olieverf, maar in de bloemen op de polikliniek interne geneeskunde in Haarlem Zuid zijn in aquarel geschilderd. Nog te zien tot en met begin maart 2018. Meer informatie: www.hofvanellen.nl. Locatie Haarlem Zuid, Boerhaavelaan 22.

Claudia Schmit tm 1 maart 2018
In de wachtruimte van radiologie in locatie Haarlem Noord hangen de werken van Claudia Schmit. Schmit is zelfstandig kunstenaar. Zij maakt schilderijen in verschillende stijlen. Haar werken zijn altijd groot, kleurrijk en een beetje mysterieus. Haar inspiratie haalt ze overal vandaan. Soms uit een foto die ze ziet in een tijdschrift, dan weer uit iets dat zij heeft gezien tijdens één van haar reizen of gewoon uit haar fantasie! Het leukste aan het maken van schilderijen vindt zij het proces hoe het schilderij tot stand komt. En dat is altijd weer een supergaaf proces. Inspiratiebronnen zijn voor Claudia Schmit de kunstenaars Pablo Picasso, Piet Mondriaan en Jan Mankes. Meer info: www.claudiaschmit.nl. Locatie Haarlem Noord, Vondelweg 999.