Maatschappelijke Diensttijd in speeltuinen Jantje Beton

NUSO start in september

0

Jantje Beton / NUSO heeft subsidie ontvangen vanuit ZonMw en het ministerie van VWS voor een pilot om jongeren tot ‘speelexperts’ op te leiden zodat meer kinderen in de vakantietijd kunnen spelen.

In september start Jantje Beton met de werving van 100 jongeren die de kans krijgen om ‘expert in spelen’ te worden. Ze worden getraind in het begeleiden van speelactiviteiten en gaan volgend jaar zomer aan de slag in tien speeltuinen in Haarlem, Leiden en Groningen. Om zo kinderen die niet op vakantie kunnen of gaan heel veel speelplezier te bieden!

Het project start in september en duurt 18 maanden. In dit project wordt gebruik gemaakt van de beproefde jeugdwerkmethode van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS). Deze jeugdwerkmethode motiveert, inspireert en begeleidt jongeren, en is zo succesvol dat we deze aanpak in dit experiment willen vertalen naar Nederland. Jantje Beton is ervan overtuigd dat ook jongeren in Nederland al hun talenten willen inzetten voor betere speelkansen voor kinderen.

De in totaal 100 jongeren ontvangen een vergoeding, een certificaat en een getuigschrift. Daarnaast krijgen zij de titel ‘Speelambassadeur’ van Jantje Beton. Jantje Beton gelooft enorm in talentgericht werken. Afhankelijk van interesses, tijd en vaardigheden bepalen de jongeren zelf hoe ze zich inzetten voor de uitvoering van het project.

Jantje Beton/NUSO onderzoekt met dit project of de maatschappelijke diensttijd past bij de speeltuinverenigingen een aansluit bij ontwikkelkansen voor jongeren.

Interesse? Meld je aan via info@jantjebeton.nl.