Steef de Jong en Minke Kruyver regiseeren Starring #22: Naxos

Geef je nu op voor de audities!

0

Toneelschuur Producties maakt in het kader van haar 50 jarig jubileum een extra feestelijke editie van de jongerenproductie Starring#! De regie is dit jaar in handen van Steef de Jong (Groots en Meeslepend) en Minke Kruyver (o.a. Toneelgroep Het Volk). Zowel Steef als Minke speelden destijds mee in de allereerste jongerenproductie van Toneelschuur Producties: Starring #0: Dukes.

Geef je nu op voor de audities
Voor deze jubileum voorstelling is Toneelschuur Producties op zoek naar jongeren tussen de 14 en 18 die geheime kunsten bezitten! Starring #22: Naxos wordt een voorstelling waar alles kan gebeuren en waar jongeren voor nodig zijn die muziek kunnen maken, willen zingen (ook al dachten ze dat ze dat niet konden), decors willen bouwen (ook al dachten ze dat ze dat niet konden), die van toneelspelen houden (ook al dachten ze dat ze dat niet konden) en onverwachte hobby’s hebben.

Ben jij dit? Schrijf je dan voor 19 december 2018 in voor de audities! Stuur een e-mail naar starring@toneelschuur.nl met daarin je naam, adres, telefoonnummer, mobiele nummer, e-mail, leeftijd, school en eventuele theaterervaring.

De audities vinden plaats op zondag 6 januari 2019 in Haarlem. Jongeren die worden uitgenodigd om mee te spelen repeteren vanaf woensdag 9 januari 2019 tot woensdag 10 april op woensdagavond en zondag.

Zeer losjes gebaseerd op de opera Ariadne auf Naxos van Richard Strauss gaan Steef en Minke aan de slag met verschillende Haarlemmers. “We willen geen serieus toneelstuk maken waarbij het gaat over of je wel of niet goed acteert, want dat vinden we eigenlijk helemaal niet zo belangrijk.’ Het moet gaan over plezier hebben in met elkaar een voorstelling te maken. En in Naxos zit dat allemaal in het stuk zelf

Over Ariadne in Naxos
Het is een feestelijke avond aan het hof van de rijkste man van Wenen: de tragische opera Ariadne auf Naxos wordt opgevoerd, gevolgd door een komedie. De hele hofhouding is in rep en roer om deze avond tot een groot succes te maken. Maar dan moeten door tijdgebrek de twee groepen, een zeer bekend operacollectief en de plaatselijke komediegroep tegelijkertijd optreden, met alle gevolgen van dien. Tragedie wordt komedie, of is het andersom?

Info
Starring #22: Naxos is woensdag 10 t/m woensdag 17 april 2019 (m.u.v. 14, 15 apr) te zien in de Toneelschuur in Haarlem. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.toneelschuur.nl en aan de kassa van de Toneelschuur (023 5173910)

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)