Een pauw op de torenspits, wandeling met Martin Bunnik door Bennebroekbos

0

Ga mee met deze heerlijke wandeling op zondagmorgen 19 juli om 11:00 uur door een prachtig gebied vol historie met Bennebroek-kenner Martin Bunnik als gids. Tijdens deze wandeling ga je op zoek naar sporen die het verleden hier heeft achtergelaten.

Het Bennebroekbos is een restant van de buitenplaats Huis te Bennebroek. Hier hebben rijke kooplieden en ambachtsheren hun stempel op het landschap gedrukt. Sierlijke waterpartijen en lanen, maar ook veel kleinere elementen uit de toenmalige ontwerpen, zijn nog steeds duidelijk zichtbaar.

Is het je bijvoorbeeld wel eens opgevallen dat op het naastgelegen kerkje een pauw op de torenspits staat in plaats van een haan? Dat Adriaan Pauw hier lang de ambachtsheer is geweest kan haast geen toeval zijn. Hij was de grondlegger van het Huis te Bennebroek en het Bennebroekbos. Nu is het gebied onder beheer van Landschap Noord-Holland. Natuurlijk is er tijdens de wandeling ook aandacht voor de planten en dieren die er leven.

In verband met corona wordt er in een kleine groep van maximaal 10 personen gewandeld. Wil je graag mee, meld je dan nu aan! Reserveren is verplicht, het is niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten.

Info

  • Wanneer: zondag 19 juli 2020 van 11:00 tot 12:30 uur
  • Vertrekpunt: parkeerterrein aan de Binnenweg, Bennebroek – ten noorden van de NH-kerk
  • Kosten: € 7,- en € 3,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers € 4,- en € 2,- voor hun kinderen tot 12 jaar.
  • Reserveren: www.gaatumee.nl
Advertentie